Microsoft Power Apps: Transformeer bedrijfsprocessen binnen jouw organisatie

Binnen elke organisatie zijn er specifieke bedrijfsprocessen die niet altijd volledig worden ondersteund door standaard ERP-systemen en voornamelijk zijn ontworpen voor generieke bedrijfsprocessen. Deze processen vereisen vaak aanzienlijk maatwerk, wat zowel kostbaar als tijdrovend kan zijn. Microsoft Power Apps biedt hier de oplossing: een platform waarmee je op een intuïtieve manier, zonder de noodzaak voor uitgebreid maatwerk, jouw bedrijfsprocessen kunt vereenvoudigen en automatiseren.  

Wat is Microsoft Power Apps?

Microsoft Power Apps is onderdeel van het Microsoft Power Platform. Dit innovatieve platform is speciaal ontworpen om organisaties zelf de tools te geven om op maat gemaakte zakelijke applicaties te ontwikkelen op basis van een Low-/No- Code principe. Deze apps kunnen vervolgens worden geïntegreerd met bestaande gegevensbronnen en services, zoals Microsoft 365, Dynamics 365, SharePoint en externe databases, waardoor je direct en in realtime op data kunt acteren.  

 

 

Power Apps kent drie onderdelen: 

· Model-driven apps  

· Canvas apps 

· Power pages 

 

Model-driven apps 

Model-driven apps bieden een gestructureerde aanpak voor het bouwen van apps. Deze apps worden automatisch gegenereerd op basis van een bijbehorende gegevensbron en bieden standaardfunctionaliteiten zoals: navigatie, formulieren en weergaven. Model-driven apps zijn ideaal voor situaties waarin de structuur van de gegevens al gedefinieerd is en waarbij de focus ligt op het bieden van gestandaardiseerde processen. Op basis van een op maat gemaakte structuur van gegevens. 

 

Canvas apps 

Canvas apps bieden een meer flexibele en visuele benadering van app-ontwikkeling. Met Canvas apps kun je vanaf een leeg canvas beginnen en elementen zoals: knoppen, formulieren en tekstvakken toevoegen en aanpassen. Met deze apps heb je zelf de volledige controle over het ontwerp en de lay-out. Canvas apps zijn ideaal voor situaties waarin een hoog niveau van maatwerk vereist is en waarin er data vanuit meerdere bestaande gegevens bronnen gecombineerd, gemanipuleerd of inzichtelijk gemaakt moet worden.  

 

Power Pages 

Power pages is het jongste onderdeel binnen Power apps. Met Power pages kunnen gebruikers snel en eenvoudig webpagina’s maken door gebruikt te maken van intuitieve drag-and-drop-functionaliteit en aanpasbare sjablonen. Daarnaast biedt dit onderdeel geavanceerde mogelijkheden voor gegevensintegratie met bijvoorbeeld M365, D36 of andere externe bronnen zoals Sharepoint en SQL server. Power Pages biedt organisaties de mogelijkheid om klanten met behulp van een gepersonaliseerde webervaring  toegang te geven tot een deel van de bedrijfsinformatie om zo gegevens te versturen en ontvangen. 

 

Aan de slag met Power Apps

Met Power Apps krijg je op een eenvoudige manier inzicht in data en gegevens. Je kunt complexe bedrijfsprocessen vereenvoudigen en automatiseren, waardoor je meer grip krijgt op jouw data.  

 

Power Apps bouwen 

Het bouwen van Microsoft Power Apps gaat op basis van een Low-/No- Code principe waardoor je zelfs met geringe technische achtergrond snel aan de slag kunt. Het platform maakt gebruik van een “What you see is what you get” benadering, wat betekent dat je tijdens het ontwikkelproces een real-time voorbeeld van jouw app ziet. Dit maakt het eenvoudig om aanpassingen te doen en direct feedback te krijgen.  

Power Apps biedt een breed scala aan templates en app-onderdelen en vooraf gebouwde data connectoren. Gepaard met een uitgebreide set tools en visuele omgeving, biedt Microsoft Power Apps de mogelijkheid om intuïtief apps te ontwerpen, bouwen en implementeren. Elementen zoals tekstvakken, formulieren, knoppen en gegevensbronnen kunnen eenvoudig worden toegevoegd en aangepast met behulp van de “drag and drop” functie.  

 

Microsoft Power Apps gebruiken 

Bij Blisss leveren we Power Apps-templates die je vervolgens zelf kunt aanpassen naar jouw wensen en behoeften, of in samenwerking met ons. Het gebruik van Microsoft Power Apps biedt jouw organisatie de mogelijkheid om bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van repetitieve taken zoals het beheer van voorraad en materiaalverzoeken. Of het combineren van verschillende databronnen in een duidelijk overzicht.  

Een op maat gemaakte app kan werknemers in staat stellen om materiaalverzoeken in te dienen vanaf de productievloer, met details zoals het benodigde materiaal, de hoeveelheid en de reden voor de aanvraag. Deze verzoeken kunnen vervolgens automatisch worden doorgestuurd naar de juiste afdeling voor goedkeuring en verwerking. Door dit proces te automatiseren, kan je als productiebedrijf beter voorraadniveaus beheren, de doorlooptijd verkorten en de efficiëntie van de materiaalstroom verbeteren.  

Implementatie en integratie 

Het implementatieproces begint met een grondige analyse van de behoeften en doelstellingen. Zo kunnen we samen met jou nadenken en streven naar de optimale oplossing. Je kunt ook de app door ons laten ontwikkelen of één van onze Power Apps-templates kiezen, waarbij je in beide gevallen zelf deze nog kunt aanpassen zodat deze perfect aansluiten bij jouw specifieke wensen en behoeften.  

Vervolgens is het tijd voor het integreren van de Power App met de databron. Dit kan zowel een Microsoft als externe databron zijn. Microsoft Power Apps biedt meer dan 1000 connectoren. Blisss heeft eigen maatwerk connectoren en biedt de mogelijkheid om je eigen connector te laten bouwen. Door deze systemen met elkaar te integreren, krijgt jouw organisatie grip op data en gegevens vanuit een duidelijke app.  

 

Voorbeelden van Power Apps in de praktijk

Bij Blisss hebben we diverse Power Apps-templates ontwikkeld die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Hieronder vind je slechts een aantal voorbeelden van wat Power Apps jouw organisatie kan bieden. Of het nu gaat om het stroomlijnen van processen, het verbeteren van de communicatie of het beheren van gegevens, Power Apps biedt op maat gemaakte zakelijke oplossingen voor vrijwel elke behoefte binnen je bedrijf. Uiteraard denken wij hier graag met je mee. 

 

Debiteurendashboard App 

In het Debiteurendashboard tref je een helder overzicht van alle nog te betalen openstaande klantenposten en kun je per klant opmerkingen toevoegen zoals klant-, factuur- en projectopmerkingen. Zo heb je alle relevante informatie rondom jouw klanten op één centrale plek.  

Catalogus App 

Wanneer de verkoopafdeling aanwezig is op een beurs en de beschikbare producten wil presenteren, kunnen ze dit gemakkelijk doen met behulp van Power Apps. Door de producten rechtstreeks vanuit het ERP-systeem in te laden, kunnen ze op een aantrekkelijke manier worden gepresenteerd. 

 

Shop Floor Control App 

Deze app biedt productiemedewerkers de mogelijkheid om handelingen rondom productieorders uit te voeren die voorheen alleen mogelijk waren in Business Central. Hierdoor kunnen gebruikers registraties direct bij de machine uitvoeren, waardoor ze niet meer gebonden zijn aan hun computers en een duidelijk beeld hebben van de voortgang van een productieorder.  

 

 

De voordelen van Power Apps

Naast het feit dat het platform zelf veel voordelen heeft zoals de gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface, kan Power Apps ook voor jouw organisatie waardevol zijn. 

 

· Verhoogde productiviteit: Door repetitieve taken te automatiseren en informatie toegankelijk te maken via intuïtieve apps, kunnen medewerkers zich richten op wat écht belangrijk is: hun werkzaamheden. 

· Flexibiliteit en schaalbaarheid:Power Apps groeit mee met je bedrijf en de schaalbaarheid van het platform zorgt ervoor dat je altijd de juiste oplossingen hebt voor de behoeften van jouw organisatie.

· KostenbesparingHet ontwikkelen van zakelijke apps met Power Apps is veel kostenefficiënter dan traditionele app-softwareontwikkeling. Bovendien minimaliseert het onderhoud en de supportkosten de totale eigendomskosten op lange termijn.

· Integratie gegevensbronnen: Power Apps is naadloos te integreren met andere gegevensbronnen, zowel Microsoft systemen als externe systemen. Power Apps kan bijvoorbeeld geïntegreerd worden met Microsoft Power Automate en Power BI 

 

Blisss: jouw Power Apps partner

Samenwerken met Blisss betekent korte lijnen en verfrissende ideeën. Met een eerlijke en transparante blik dagen onze projectteams jouw organisatie uit om te denken in nieuwe mogelijkheden. Blisss brengt Rust en Vooruitgang in jouw branche.  

 

 

Meer informatie over Microsoft Power Apps? Download onze Whitepaper.  

Ben je benieuwd naar wat Microsoft Power Apps voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, we denken graag met je mee over de beste oplossing voor jouw organisatie.  

Vergelijkbare interessante artikelen voor jou

slider_img
Boek jouw digitaliseringsreis
Lees meer
slider_img
De huidige stand van zaken van AI in de groothandel- en productiesector
Lees meer
slider_img
Duurzame groei en innovatie bij Lolaar door het inzetten van branchespecifieke softwareoplossingen
Lees meer
slider_img
Wat gaat de impact zijn van AI (artifical intelligence) op de groothandels- en productiesector?
Lees meer
slider_img
Veelgestelde vragen over Power Apps
Lees meer
slider_img
Blisss en gAvilar versterken hun langdurige samenwerking met een upgrade van Navision naar Business Central.
Lees meer
slider_img
Power Apps in combinatie met Dynamics 365 Business Central
Lees meer
slider_img
Ontdek de kracht van AI-Chatbots voor jouw groothandel
Lees meer
slider_img
Hoe het Zero Trust Model jouw bedrijf kan beveiligen
Lees meer
slider_img
Hoe GRIPP je helpt bij het beheren van updates
Lees meer
slider_img
Van Excel naar Power BI
Lees meer
slider_img
Houd phishing buiten de deur: tips voor een veilige inbox
Lees meer
slider_img
Digitale veiligheid: zijn we wel zo alert als we denken?
Lees meer
slider_img
Meer klanten binden met marketing automation: zo doe je dat!
Lees meer
slider_img
ERP-selectie: Hoe maak je de beste keuze voor jouw onderneming?
Lees meer
slider_img
Van weerstand tot acceptatie: de rol van verandermanagement
Lees meer
slider_img
Nieuwe stap vooruit: Blisss nu officieel Microsoft Solutions Partner
Lees meer
slider_img
Hoe houd je grip op een project?
Lees meer
slider_img
Orders en facturen goedkeuren was nog nooit zo makkelijk
Lees meer
slider_img
ROI wat betekent het? En waarom is het zo belangrijk?
Lees meer
slider_img
Naviplast een handige oplossing voor de kunststofverwerkende industrie
Lees meer
slider_img
Verbeter je productieproces met Blisss Shop Floor Control en ERP
Lees meer
slider_img
Vereenvoudig documentbeheer met Document Capture voor Microsoft Dynamics 365 Business Central
Lees meer
slider_img
Waarom kiezen voor software as a service (SaaS)?
Lees meer
slider_img
5 manieren om een optimale ROI te bereiken door middel van een ERP-oplossing
Lees meer
slider_img
Stap voor stap: Het bouwen van een digitaal ecosysteem voor jouw groothandel
Lees meer
slider_img
Van tekening tot productie: CAD-software en ERP samen in actie
Lees meer
slider_img
Ben jij al bekend met de integratiemogelijkheden van Microsoft 365 en Business Central?
Lees meer
slider_img
De werkwijze van Blisss: snel schakelen en gebruik maken van elkaars expertise.
Lees meer
slider_img
Welke e-commerce oplossing is het meest geschikt voor Business Central?
Lees meer
slider_img
In de wolken zijn met Business Central: kies voor een veilige cloudoplossing
Lees meer
slider_img
Wat komt er allemaal kijken bij de livegang van een nieuw softwarepakket?
Lees meer
slider_img
Uitdagende tijden vragen om automatisering in de wereld van productie
Lees meer
slider_img
5 valkuilen waardoor de projectkosten hoger kunnen uitvallen dan begroot
Lees meer
slider_img
Hoe ziet Industrie 4.0 er in de praktijk uit?
Lees meer
slider_img
De rol van ERP in Industrie 4.0
Lees meer
slider_img
Automatiseren: waarom, hoe en wat levert het op?
Lees meer
slider_img
Hoe geef je jouw klant altijd direct de juiste informatie?
Lees meer
slider_img
Voel je niet bedreigd door marketplaces
Lees meer
slider_img
Hoe speel ik als groothandel in op de nieuwe behoeften van mijn klant?
Lees meer
slider_img
Tips en tricks voor effectieve communicatie
Lees meer
slider_img
Het ERP-systeem: maak het niet ingewikkelder dan het is
Lees meer
slider_img
ERP & MES: de perfecte combinatie voor de Kunststofindustrie
Lees meer