Werk slimmer met Microsoft Copilot in Dynamics 365 Business Central

Blogartikel

Microsoft timmert hard aan de weg in het hedendaagse AI-landschap. Met de introductie van Microsoft Copilot in Business Central zijn de mogelijkheden van AI nu ook toegankelijk voor groothandels en productiebedrijven. Maar wat is er op dit moment al concreet mogelijk? Mike Morton, Vice President van Microsoft Dynamics 365 Business Central, heeft hier recent over geschreven. We delen graag de belangrijkste inzichten en voordelen van zijn artikel met je.

Tijd terugwinnen voor belangrijk werk

In een klein of middelgroot bedrijf is er vaak veel te doen en niet genoeg mensen om alles af te krijgen. Dagelijkse activiteiten zoals het opsporen van documenten en het inwerken van nieuwe medewerkers kunnen veel van je kostbare tijd opslokken.

 

Conversational chat met Copilot in Business Central helpt je vragen snel en eenvoudig te beantwoorden, records sneller te vinden en zelfs nieuwe vaardigheden te leren—allemaal met behulp van natuurlijke taal. Bespaar tijd en moeite door naar documenten te navigeren zonder traditionele menu’s te gebruiken en nieuwe gebruikers snel in te werken met antwoorden op vragen over hoe, wanneer of waarom dingen moeten worden gedaan.

 

 

Creativiteit ontketenen met marketingacties

Copilot in Business Central helpt productmanagers om het welbekende ‘’writersblock’’ te overwinnen en de verkoop te stimuleren met overtuigende AI-gegenereerde marketingtekstsuggesties.

 

Met behulp van belangrijke attributen die al in Business Central staan, zoals kleur en materiaal, kan Copilot in enkele seconden productbeschrijvingen creëren die zijn afgestemd op jouw gewenste toon, formaat en lengte. Nadat je eventuele aanpassingen hebt gemaakt, kun je deze eenvoudig publiceren naar Shopify of andere e-commerceplatforms met slechts een paar klikken.

 

 

Het verkoopproces eenvoudigen

Het maken of bijwerken van klantorders kan een vervelend proces zijn, vaak met repetitieve opzoekacties of navigeren door uitgebreide productcatalogi. Om snel items toe te voegen aan een verkoopofferte of order, kun je met Copilot de benodigde goederen of diensten beschrijven, relevante details uit een e-mail plakken of een eerdere order raadplegen.

 

Op basis van jouw aanwijzingen suggereert Copilot vervolgens regels uit jouw productcatalogus. Door het orderproces te stroomlijnen, geeft Copilot tijd vrij voor verkoopteams om zich te concentreren op het opbouwen van relaties en het leveren van goede klantervaringen.

 

 

Workflows snel en eenvoudig automatiseren

Het stroomlijnen van bedrijfsprocessen is eenvoudiger dan ooit met Copilot, die helpt bij het creëren van Microsoft Power Automate-flows met behulp van natuurlijke taal.

 

Gebruikers kunnen hun behoeften direct in Business Central uiten, en Copilot stelt een initiële automatiseringsflow voor je op. Je kunt de flow verder verfijnen in Power Automate met Copilot aan je zijde, waardoor het proces van het aanpassen van best practice-workflows aan jouw bedrijf wordt gestroomlijnd.

 

 

Einde van de maand stroomlijnen met verbeterde bankafstemming

Het afstemmen van banktransacties was traditioneel een tijdrovende maandelijkse taak, vooral bij complexe scenario’s waarbij meerdere kosten worden samengevoegd in één transactie. Copilot in Business Central maakt bankafstemming eenvoudiger door bankafschriften die je in Business Central importeert te analyseren, transacties te matchen en voorstellen te doen voor transacties die niet automatisch werden gematcht.

 

Door transactiebeschrijvingen, bedragen, data en patronen te vergelijken en te interpreteren, kan Copilot je helpen de nauwkeurigheid van je financiële administratie te verbeteren en handmatige inspanningen te verminderen.

 

 

Financiën georganiseerd houden met e-factuur matching

Zeg vaarwel tegen uren handmatig samenvoegen van inkomende e-facturen met openstaande inkooporders. Met behulp van op regels gebaseerde matching en assistentie van Copilot kun je snel inkomende e-facturen vergelijken en koppelen aan je openstaande orders. Bespaar tijd en houd je crediteuren actueel, terwijl je positieve leveranciersrelaties opbouwt met tijdige betalingen.

 

 

Datagedreven beslissingen nemen met analyse assistentie

Business Central heeft krachtige ingebouwde mogelijkheden om analytische weergaven van gegevens te creëren, maar het handmatig opbouwen van die weergaven kost tijd en vaardigheid. Copilot vereenvoudigt analyse door ruwe gegevens om te zetten in duidelijke weergaven met totalen, groeperingen, draaitabellen en filters—alles vanuit eenvoudige tekstinstructies en zonder ooit Business Central te verlaten.

 

Met slechts een simpele zin kan Copilot trends en afwijkingen in je gegevens identificeren, waardoor je datagedreven beslissingen kunt nemen die je bedrijf vooruit helpen.

 

 

Klantenservice verbeteren met voorraadprognoses

Effectief voorraadbeheer is cruciaal in een competitieve zakelijke omgeving, omdat het een aanzienlijk effect kan hebben op het succes van een bedrijf en klantbehoud. Dit proces omvat het balanceren van klantenservice met kostenbeheersing. Het handhaven van lage voorraden vermindert werkkapitaal, maar brengt het risico met zich mee dat verkopen mislopen door voorraadtekorten.

 

Met behulp van AI gebruikt de verkoop- en voorraadprognose-extensie historische verkoopgegevens om toekomstige vraag te voorspellen, waardoor voorraadtekorten worden voorkomen. Zodra een tekort is geïdentificeerd, stroomlijnt Business Central het aanvulproces door leveranciersverzoeken te genereren, waardoor je klanten tevreden houdt door hun orders op tijd te vervullen.

 

 

Risico verminderen met voorspellingsmodule voor late betalingen

Het effectief beheren van debiteuren is cruciaal voor de financiële gezondheid van een bedrijf. Met de voorspellingsmodule voor late betalingen kun je openstaande debiteuren verminderen en je incassostrategie verfijnen door te voorspellen of openstaande verkoopfacturen op tijd worden betaald.

 

Als een betaling bijvoorbeeld vertraagd wordt verwacht, kun je de betalingsvoorwaarden of methode voor die klant aanpassen. Door proactief mogelijke late betalingen aan te pakken en dienovereenkomstig aan te passen, kun je achterstallige debiteuren minimaliseren, het risico op niet-betaling verminderen en uiteindelijk je financiële prestaties verbeteren.

 

 

Financiële stabiliteit verbeteren met kasstroomanalsye

Aangedreven door AI kan Business Central een uitgebreide kasstroomanalyse maken om je te helpen de kaspositie van je bedrijf te monitoren. Kasstroom is een kritieke indicator van de solvabiliteit van een bedrijf, en kasstroomanalyse is een belangrijk toekomstgericht planningsinstrument dat je helpt de controle over je financiële gezondheid te behouden en proactieve aanpassingen te maken om aan je financiële verplichtingen te voldoen.

 

Met inzichten van Business Central kun je snel schakelen om de financiële gezondheid van je bedrijf te waarborgen, bijvoorbeeld door leningen te verkrijgen om kastekorten te dekken of krediet terug te schroeven wanneer je overtollige kasmiddelen hebt.

 

 

Verander de manier van werken met Copilot in Business Central

Copilot geeft je bedrijf een voorsprong met slimme AI-innovaties. Deze helpen je team om beter te werken, creatiever te zijn en efficiënter taken uit te voeren. Het gebruik van AI in je dagelijkse werkprocessen betekent niet alleen dat je voorop blijft lopen, maar ook dat je werk slimmer en makkelijker wordt. Met Dynamics 365 Business Central kan je bedrijf snel inspelen op veranderingen, nauwkeurig werken en zich richten op wat echt belangrijk is.

 

Bij Blisss zijn we enthousiast over de mogelijkheden die Copilot onze consultants en klanten biedt en omarmen we de nieuwste AI-functionaliteiten volledig. Wil jij als klant geholpen worden hoe je deze AI-functionaliteiten moet bedienen, of ben je nog geen klant maar wil je graag kiezen voor een nieuw ERP-pakket dat meegaat met de tijd en toekomstbestendig is? Neem dan contact met ons op, en we helpen je graag verder.

 

Wil je graag meer inspiratie opdoen over AI? Meld je dan aan voor onze mini video serie: is jouw groothandel of productiebedrijf klaar voor de toekomst met AI?

 

Vergelijkbare interessante artikelen voor jou

slider_img
8 redenen waarom groothandels en productiebedrijven duurzaamheid niet meer kunnen negeren
Lees meer
slider_img
Hoe kan Blisss jou helpen met Power Apps?
Lees meer
slider_img
De bezoekersregistratie app
Lees meer
slider_img
De slimme bussen Power App van PPC
Lees meer
slider_img
Waarom zou je ervoor kiezen om een Power App te bouwen?
Lees meer
slider_img
Wat is het Power Platform van Microsoft?
Lees meer
slider_img
De huidige stand van zaken wat betreft AI in de groothandel- en productiesector
Lees meer
slider_img
Duurzame groei en innovatie bij Lolaar door het inzetten van branchespecifieke softwareoplossingen
Lees meer
slider_img
Wat gaat de impact zijn van AI (artifical intelligence) op de groothandels- en productiesector?
Lees meer
slider_img
Veelgestelde vragen over Power Apps
Lees meer
slider_img
Blisss en gAvilar versterken hun langdurige samenwerking met een upgrade van Navision naar Business Central.
Lees meer
slider_img
Power Apps in combinatie met Dynamics 365 Business Central
Lees meer
slider_img
Ontdek de kracht van AI-Chatbots voor jouw groothandel
Lees meer
slider_img
Microsoft Power Apps: Transformeer bedrijfsprocessen binnen jouw organisatie
Lees meer
slider_img
Hoe het Zero Trust Model jouw bedrijf kan beveiligen
Lees meer
slider_img
Hoe GRIPP je helpt bij het beheren van updates
Lees meer
slider_img
Van Excel naar Power BI
Lees meer
slider_img
Houd phishing buiten de deur: tips voor een veilige inbox
Lees meer
slider_img
Digitale veiligheid: zijn we wel zo alert als we denken?
Lees meer
slider_img
Meer klanten binden met marketing automation: zo doe je dat!
Lees meer
slider_img
ERP-selectie: Hoe maak je de beste keuze voor jouw onderneming?
Lees meer
slider_img
Van weerstand tot acceptatie: de rol van verandermanagement
Lees meer
slider_img
Nieuwe stap vooruit: Blisss nu officieel Microsoft Solutions Partner
Lees meer
slider_img
Hoe houd je grip op een project?
Lees meer
slider_img
Orders en facturen goedkeuren was nog nooit zo makkelijk
Lees meer
slider_img
ROI wat betekent het? En waarom is het zo belangrijk?
Lees meer
slider_img
Naviplast een handige oplossing voor de kunststofverwerkende industrie
Lees meer
slider_img
Verbeter je productieproces met Blisss Shop Floor Control en ERP
Lees meer
slider_img
Vereenvoudig documentbeheer met Document Capture voor Microsoft Dynamics 365 Business Central
Lees meer
slider_img
Waarom kiezen voor software as a service (SaaS)?
Lees meer
slider_img
5 manieren om een optimale ROI te bereiken door middel van een ERP-oplossing
Lees meer
slider_img
Stap voor stap: Het bouwen van een digitaal ecosysteem voor jouw groothandel
Lees meer
slider_img
Van tekening tot productie: CAD-software en ERP samen in actie
Lees meer
slider_img
Ben jij al bekend met de integratiemogelijkheden van Microsoft 365 en Business Central?
Lees meer
slider_img
De werkwijze van Blisss: snel schakelen en gebruik maken van elkaars expertise.
Lees meer
slider_img
Welke e-commerce oplossing is het meest geschikt voor Business Central?
Lees meer
slider_img
In de wolken zijn met Business Central: kies voor een veilige cloudoplossing
Lees meer
slider_img
Wat komt er allemaal kijken bij de livegang van een nieuw softwarepakket?
Lees meer
slider_img
Uitdagende tijden vragen om automatisering in de wereld van productie
Lees meer
slider_img
5 valkuilen waardoor de projectkosten hoger kunnen uitvallen dan begroot
Lees meer
slider_img
Hoe ziet Industrie 4.0 er in de praktijk uit?
Lees meer
slider_img
De rol van ERP in Industrie 4.0
Lees meer
slider_img
Automatiseren: waarom, hoe en wat levert het op?
Lees meer
slider_img
Hoe geef je jouw klant altijd direct de juiste informatie?
Lees meer
slider_img
Voel je niet bedreigd door marketplaces
Lees meer
slider_img
Hoe speel ik als groothandel in op de nieuwe behoeften van mijn klant?
Lees meer
slider_img
Tips en tricks voor effectieve communicatie
Lees meer
slider_img
Het ERP-systeem: maak het niet ingewikkelder dan het is
Lees meer
slider_img
ERP & MES: de perfecte combinatie voor de Kunststofindustrie
Lees meer