Van tekening tot productie: CAD-software en ERP samen in actie

Productiebedrijven worstelen vaak met het vereenvoudigen en versnellen van hun productieproces, zonder in te boeten aan kwaliteit en efficiëntie. Gelukkig biedt de integratie tussen CAD-software en ERP-software de oplossing voor dit uitdagende vraagstuk. Maar niet elke productie-onderneming zal baat hebben bij deze integratie. Dus wanneer is het interessant om CAD-software en ERP samen te brengen? Deze vraag beantwoorden we in dit artikel. Maar allereerst wat is CAD precies?

CAD-software, ofwel Computer Aided Design, kan een waardevolle tool zijn voor productiebedrijven om gebruik van te maken. Deze software die bedoeld is om productontwerpen op een computer te creëren. Het is een tool voor ontwerpers, ingenieurs en architecten die producten snel en nauwkeurig willen ontwerpen en verbeteren. CAD-software biedt gebruikers de mogelijkheid om producten in 3D te visualiseren, te simuleren en te analyseren voordat ze in productie gaan. 

Wanneer is een integratie tussen CAD-software en ERP interessant voor jouw productiebedrijf?

Bedrijven die vaak wijzigingen doorvoeren in de stuklijst van de producten die zij produceren, zullen het meest baat hebben bij de integratie van CAD-software en ERP. Dit komt omdat deze integratie de informatie-uitwisseling tussen de productie- en inkoopprocessen vereenvoudigt en versnelt.

Hierdoor krijgt het bedrijf real-time inzicht in de productie en de voorraad en kan het sneller reageren op veranderingen en problemen oplossen. Voor bedrijven die actief zijn in de machinebouw en assemblage, voedingsmiddelenindustrie en farmaceutische industrie is het bijvoorbeeld dus erg handig aangezien er vaker wijzigingen plaatsvinden in de stuklijst.

Voordelen van de integratie

Door de integratie tussen CAD-software en ERP-software krijgt het productiebedrijf dus real-time inzicht in de productie en de voorraad, waardoor het sneller reageren op veranderingen en problemen oplossen. Hierdoor verhoogt het bedrijf de efficiëntie in de productie.

Daarnaast maakt deze integratie het mogelijk om producten snel en efficiënt te ontwerpen en verbeteren, waardoor productfouten kunnen worden opgespoord en verholpen voordat ze tot problemen leiden. Hierdoor verbetert het bedrijf de productkwaliteit.

Uiteindelijk resulteert deze koppeling in een makkelijkere besluitvorming omdat het je bedrijf real-time inzicht biedt in de productie en de voorraad. Hierdoor kunnen besluiten sneller en efficiënter worden genomen, wat resulteert in een soepelere workflow in de productiehal. Mocht je al gebruikmaken van CAD-software kan Blisss je verder helpen bij de integratie. Heb je nog vragen neem dan graag contact met ons op.

 

Nieuwsoverzicht

Geplaatst op