Wat is eilandautomatisering?

Wat is eilandautomatisering

Eilandautomatisering betekent dat er in een organisatie gebruikt wordt gemaakt van meerdere databases. De meerdere databases zijn allemaal als het ware een eiland. Zo is het systeem waar het personeel mee werkt ook actief op dit eiland.   Overige afdelingen hebben weer een eigen eiland. De communicatie verloopt hierdoor niet altijd soepel. Dit komt doordat een personeelslid van een andere afdeling niet zomaar in de andere database kan. Daarom is het ook ‘gevaarlijk’ om te werken met eilandautomatisering. Maar waarom nog meer dan? 

Gevaar van eilandautomatisering 

  • Alle informatie wordt op verschillende plekken opgeslagen. Dit werkt vaak niet functioneel en hierdoor zit er ook geen structuur in. Met een ERP-systeem daarentegen heb je alle informatie op één locatie.  
  • Doordat iedere afdeling hun eigen gegevens moet invoeren is de kans op fouten velen maten groter. Als het niet allemaal dubbel moet worden ingevoerd dan is de kans op persoonlijke fouten veel kleiner. Dit werkt gelijk ook efficiënter!   
  • Communicatie naar medewerkers, klanten en leveranciers kan leiden onder eilandautomatisering. Je wil altijd de klant zo snel mogelijk te woord staan met de juiste informatie. Maar wanneer er informatie nodig is van een andere afdeling werkt dit eenmaal niet soepel.  

Voorkom eilandautomatisering met een ERP-systeem 

Met een ERP-systeem zorg je ervoor dat je het gevaar van eilandautomatisering tegengaat. Maar welk ERP-systeem past het beste bij jou organisatie? Microsoft Dynamics 365 Business Central is het ERP-systeem wat Blisss implementeert bij bedrijven. Met Business Central heb je al jouw informatie op één locatie, en kan je alle bedrijfsprocessen stroomlijnen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op, we staan je graag te woord.

Vergelijkbare interessante artikelen voor jou

slider_img
Slimmer werken met inkoopvoorstellen: het belang van de lotaccumulatieperiode
Lees meer
slider_img
ROI wat betekent het? En waarom is het zo belangrijk?
Lees meer
slider_img
Werkinstructie boekjaar afsluiten
Lees meer
slider_img
Wat is ERP software
Lees meer
slider_img
EDI wat is dat
Lees meer
slider_img
Wat zijn stamgegevens?
Lees meer
slider_img
Wat is MRP 1 & MRP 2?
Lees meer
slider_img
Wat is Business Process Reengineering (BPR)?
Lees meer
slider_img
Wat is een RFI – Request For Information
Lees meer
slider_img
Wat is een barcode?
Lees meer