Wat is ERP software

Wat is ERP software?

ERP is een afkorting die staat voor ‘Enterprise Resource Planning’. ERP software is een softwarepakket dat alle informatie van verschillende bedrijfsafdelingen bij elkaar brengt. Het verhoogt de productiviteit en verlaagd de kosten doordat het de bedrijfsprocessen automatiseert. Ook kan een ERP systeem helpen om te voldoen aan de klantwensen. Het brengt de gegevens samen van bijvoorbeeld productie, in- en verkoop, logistiek en administratie en koppelt deze. Het koppelen zorgt ervoor dat processen automatisch worden aangestuurd waardoor het algeheel efficiënter werkt. Zo krijgt de organisatie een beter inzicht in de randapplicaties en kunnen er rapportages worden gemaakt om processen in de toekomst nog verder uit te drukken in geanalyseerde data.

Welke bedrijven gebruiken ERP-software?

Kleine bedrijven (<10 medewerkers) gebruiken meestal nog geen ERP-software. Zij hebben voor hun administratie een apart boekhoudpakket en gebruiken een CRM-systeem om klantendata in bij te houden. Het kan zelfs voorkomen dat ze alleen gebruik maken van Excel en daar alles in vastleggen. De meeste software is tegenwoordig wel heel toegankelijk om te gebruiken. Veel bedrijven weten dan ook wel hun weg te vinden naar de verschillende softwarepakketten die er op de markt aanwezig zijn. Grotere bedrijven die veel verschillende afdelingen hebben en processen die ze dienen bij te houden maken vaak wel gebruik van een ERP-pakket. Een bedrijf met de afdeling administratie, verkoop, inkoop, logistiek en/of productie kan een ERP-systeem goed gebruiken ter ondersteuning van hun bedrijfsprocessen.

 

Welke ERP-software is het beste?

Dit is moeilijk te zeggen. Wij als Microsoft leverancier zullen met onze Blisss blauw gekleurde bril op natuurlijk altijd Microsoft Dynamics 365 Business Central zeggen. 😉 Maar dit is voor ieder bedrijf anders. Eerst moet je voor jezelf weten welke criteria je stelt aan een nieuw softwarepakket. Op basis daarvan kan je de verschillende pakketten op de markt gaan vergelijken. Wij raden je sowieso altijd aan om goed onderzoek te doen van tevoren of je te laten adviseren voordat je zomaar voor een ERP-pakket kiest. Via onderstaand filmpje krijg je alvast een beeld over de ERP-software van Microsoft. Mocht je hier graag meer over willen weten helpen we je graag verder.

Van jouw bedrijfsproces naar het juiste ERP-pakket

Om jouw op weg te helpen in je zoektocht hebben wij een brochure gemaakt die je kunt gebruiken om het juiste ERP-pakket te vinden. In deze brochure zullen we allereerst werken aan de bewustwording. Blisss
heeft succesverhalen gezien, maar helaas ook verhalen met een minder goed plot. We mogen onszelf ervaringsdeskundigen noemen met vele implementaties gedurende meer dan tien jaar. Gedurende deze jaren hebben we ontzettend veel bedrijven gesproken. Bedrijven willen enerzijds uniek zijn, anderzijds hebben ze ook heel veel gemeen. In deze brochure delen we:

✅ Onze ervaringen
✅ De do’s & don’ts in het keuzeproces naar een nieuw ERP-pakket
✅ Een standaard vragenlijst die je kunt gebruiken bij de aanvraag van informatie bij jouw potentiële ERP-leveranciers.

Vergelijkbare interessante artikelen voor jou

slider_img
Slimmer werken met inkoopvoorstellen: het belang van de lotaccumulatieperiode
Lees meer
slider_img
ROI wat betekent het? En waarom is het zo belangrijk?
Lees meer
slider_img
Werkinstructie boekjaar afsluiten
Lees meer
slider_img
EDI wat is dat
Lees meer
slider_img
Wat zijn stamgegevens?
Lees meer
slider_img
Wat is MRP 1 & MRP 2?
Lees meer
slider_img
Wat is eilandautomatisering?
Lees meer
slider_img
Wat is Business Process Reengineering (BPR)?
Lees meer
slider_img
Wat is een RFI – Request For Information
Lees meer
slider_img
Wat is een barcode?
Lees meer