Wat is een barcode?

Wat is een barcode?

Een barcode bestaat uit opeenvolgende lijnen, deze lijnen representeren een code. Onder deze lijnen staat een combinatie van 13 cijfers, letters en/of leestekens. De combinatie tussen de lijnen en cijfers representeren dus een code. Deze code kan gelezen worden door een scanner. In de supermarkt zijn alle producten voorzien van een barcode. Wanneer deze gescand wordt, wordt de prijs aangegeven en wordt die toegevoegd aan de ‘winkelmand’.

Wat is de geschiedenis van de barcode?

De geschiedenis van de barcode of streepjescode begint op 1948. Er was al een lange tijd vraag naar een efficiënt systeem waarmee de voorraad op peil gehouden kon worden. Bernard Silver en Norman Woodland gingen op zoek naar een efficiënte oplossing voor het voorraadbeheer. In 1952 werd de destijds nieuwe uitvinding voorzien van een patent. Pas 20 jaar later werd deze unieke methode algemeen gebruikt.

  • Vermindering van menselijke fouten
  • Goedkoop te ontwerpen en af te drukken
  • Verbetering van het voorraadbeheer
  • In één oogopslag zien waar in het magazijn artikelen liggen
  • Verhoging van de productiviteit

5 voordelen van werken met een barcode

nieuwste technologieën.

Zoals hierboven al is genoemd maakt Microsoft altijd gebruik van de nieuwste technologieën. Deze technologieën zijn door Microsoft beschikbaar gesteld, zowel bedoeld voor het platform, de applicaties en de diensten. Door continue gebruik te maken van de nieuwste technologieën wordt het ERP-systeem nooit oud.

Een belangrijk onderdeel van werken in de Cloud is de beveiliging. Het systeem met mogelijk gevoelige bedrijfsinformatie moet simpelweg zeer goed beveiligd zijn. Om die reden is het ERP-systeem AVG ondersteund, met het maximale aan cyberbeveiligingssystemen.

Altijd snel en overal te werk gaan? Dat kan alleen met een Cloud gebaseerd ERP-systeem. Met een lokaal systeem (on-premise) moet het eerst geïnstalleerd en geconfigureerd worden. Met een Cloud gebaseerd systeem is het systeem al snel beschikbaar voor gebruik.

Integratie met volledige Microsoft applicaties en services. Door te kiezen voor Business Central profiteer je ook van de overige applicaties en diensten van Microsoft. Met enkel een login heb je al toegang tot alle systemen zoals Power Apps, Power BI en Teams.

Wat is barcodescanning?

De naam zegt het eigenlijk al, het scannen van barcodes. Maar waarom en voor welke bedrijven is dat nou zo belangrijk? Handels- en productiebedrijven hebben hier het meeste baat bij. Maar ook in de logistieke branche wordt er veelal gebruikt gemaakt van barcode scanning. Wanneer een product aankomt in het magazijn wordt de barcode gescand. Uit de scan komt informatie over waar het product bijvoorbeeld moet worden opgeslagen. Maar waar komt deze informatie uit voort? 

Hoe werkt barcode scanning? 

Met de QR-scanner scan je de QR-code op het product. Je richt de scanner op de code en vervolgens verkrijg je de informatie over het product. De informatie is te lezen op de scanner. Aan de hand van de informatie kan je het product opslaan, verwerken of distribueren. Het is een simpele handeling die voor iedereen toegankelijk is.   

Koppeling met ERP-systeem 

Een koppeling met een ERP-pakket of POS-systeem is een vereiste bij barcode scanning. Een POS-systeem is uitgebreid kassasysteemDynamics 365 Business Central is een voorbeeld van een ERP-systeem waarmee een koppeling met barcode scanning mogelijk is. De kassa- en/of ERP-systemen verwerken de informatie van de barcode en zorgen ervoor dat het effectief kan worden ingezet.

Barcodescanning wat is dat?   

Vergelijkbare interessante artikelen voor jou

slider_img
Slimmer werken met inkoopvoorstellen: het belang van de lotaccumulatieperiode
Lees meer
slider_img
ROI wat betekent het? En waarom is het zo belangrijk?
Lees meer
slider_img
Werkinstructie boekjaar afsluiten
Lees meer
slider_img
Wat is ERP software
Lees meer
slider_img
EDI wat is dat
Lees meer
slider_img
Wat zijn stamgegevens?
Lees meer
slider_img
Wat is MRP 1 & MRP 2?
Lees meer
slider_img
Wat is eilandautomatisering?
Lees meer
slider_img
Wat is Business Process Reengineering (BPR)?
Lees meer
slider_img
Wat is een RFI – Request For Information
Lees meer