webinar Payment Management

Q&A

Enkel beschikbaar op SaaS?
Payment Management is beschikbaar zowel on-premises (vanaf BC15) en SaaS/Cloud.

Welke banken zijn op deze wijze te koppelen en zitten daar vereisten aan vast?
Middels Bizcuit is een groot aantal Nederlandse banken gekoppeld. 
Zie voor een overzicht: Koppelingen | Bizcuit. De lijst met banken van Bizcuit wordt continue verrijkt met nieuwe banken.

Is het aantal aan te schaffen licenties gelijk aan het aantal gebruikers in BC of is het mogelijk enkel voor de afdeling boekhouding licententies aan te schaffen?
Voor Business Central Cloud geldt een prijsmodel dat gebaseerd is op het aantal transacties dat je per maand verwerkt. We factureren maandelijks het daadwerkelijke verbruik. Voor een Business Central on-premises installatie kijken we naar het aantal ‘full BC-users’ in jouw database, niet enkel het aantal gebruikers op de boekhouding afdeling. Mocht je een offerte willen ontvangen dan verzorgen wij dat graag vanuit Blisss.

Is het mogelijk binnen deze oplossing met machtigingen te werken?
Ja, dit is mogelijk. Je kunt per gebruiker verschillende permissies toekennen met verschillende (on)mogelijkheden voor de specifieke gebruiker.

Zijn er integratiemogelijkheden of voordelen wanneer zowel Document Capture als deze oplossing gebruikt wordt door een organisatie?
Er zijn voordelen; de inkoopfactuur wordt gevalideerd op alle gegevens in Document Capture en daarna nogmaals met Payment Management. Zo is de foutmarge nihil. Ook werken we aan het zichtbaar maken van de inkoopfactuur in het betalingsdagboek, op de manier zoals dat nu in Document Capture gebeurt.

Met de notificaties kan het SWIFT bericht worden meegestuurd vanuit de bank? (Voornamelijk voor USD betalingen naar het VO is dit belangrijk)
Met Payment Management kunnen we door Bizcuit enkel EURO betalingen doen. Vreemde valuta kunnen we in Payment Management, maar handmatig via de bank.

Hoe gaat het als de directeur de betaling eerst moet goedkeuren voordat deze wordt verwerkt. Is dit mogelijk in Bizcuit?
Er is in Payment Management nog geen goedkeuring op de betalingen voordat ze worden verzonden. Hier kan wel standaard BC workflow voor gebruikt worden. We werken momenteel aan goedkeuring in onze oplossing. Wanneer deze er in zal zitten is nog lastig te zeggen.

Is de reconsilliatie ook mogelijk in het bankboek i.p.v. het bankreconcilliatie dagboek?
Payment Management werkt op basis van standaard Buziness Central, niet op telebankieren. Vandaar dat reconciliëren gebeurt in het reconciliatiedagboek.

Wij maken gebruik van een g-rekening, kan hij betalingen die in delen binnenkomen met een deel op de G-rekening matchen? En is het mogelijk om een betaling dus ook in delen te doen met een G-rekening deel?
We kunnen momenteel overboeken naar een G-rekening. Maar we kunnen geen ‘split payment’ doen. We kijken hier momenteel naar de opties om volledige functionaliteit toe te voegen voor de Nederlands markt.

Video overzicht

Geplaatst op