Sales app van Blisss: altijd uw klantgegevens bij de hand

Werkt uw verkoopteam op dit moment nog zonder sales app? Dan kan dit zorgen voor lastige situaties. Uw verkoper moet bijvoorbeeld naar een afspraak, maar is vergeten wat er de vorige keer precies is afgesproken. Dit beseft hij pas als hij bij de klant voor de deur staat. Dan is het al te laat..

Met de sales applicatie van Blisss hebben uw verkopers hun klantgegevens altijd en overal bij de hand. In de auto, tijdens het lunchen en nét voor een afspraak bij een klant voor de deur. Zo vergeten uw verkopers nooit meer belangrijke klantinformatie die nodig is om een opdracht binnen te halen.

Goede verkopers kunnen niet zonder een goede sales app

Uw verkopers kunnen perfect met hun smartphone overweg. Klanten bellen. Afspraken scoren. Maar waarom kunnen ze dan nog niet via hun smartphone bij hun klantgegevens? In deze tijd verwachten we dat informatie altijd en overal beschikbaar is. Dus ook klant- en verkoopinformatie die nodig is om een opdracht binnen te halen en meer omzet te maken. De Salesflow van Blisss maakt het u en uw verkopers makkelijk: een eenvoudige sales app waarmee u uw klantgegevens altijd in uw broekzak heeft.

Hoe maakt de Salesflow het werk van uw verkopers makkelijk?

1. Uw verkopers kunnen belangrijke klantinformatie direct opslaan en delen

Komt uw verkoper net uit een belangrijk gesprek met een klant? Dan kan hij in de sales crm app van Blisss direct invoeren wat hij heeft besproken. Zo vergeten uw verkopers geen belangrijke informatie meer. Het staat namelijk direct in het systeem. Bovendien kunnen de collega’s op de binnendienst direct zien wat er afgesproken is. Moet er een factuurtje of een offerte opgemaakt worden? Dan is dat meteen duidelijk. Het samenspel tussen binnendienst en buitendienst verloopt hierdoor een stuk soepeler. En dat geeft een lekkere boost aan de teamspirit.

Handig: in de sales app kunnen uw verkopers hun gespreksverslag heel gemakkelijk inspreken. Bijvoorbeeld onderweg terug naar kantoor. Dit bespaart ze een hoop typwerk op de laptop.

planning buitendienst

tijdsbesparing CRM

2. Automatische routeplanning

Het komt regelmatig voor: uw verkoper moet meerdere adressen op een dag langs. Maar wie bezoekt hij eerst? En wat is de snelste route? Met de sales app hoeft uw verkoper daar niet meer over na te denken. De app genereert namelijk een automatische routeplanning. Geen onnodige kilometers meer. En extra tijd om nuttige dingen doen.

Handig: uw verkopers ziet na zijn afspraak op de sales applicatie welke andere klanten en prospects er in de buurt zitten. Hier kan hij dan gelijk even langs. Zo hoeft uw verkoper de week erop niet voor één klant helemaal terug naar de andere kant van het land.

 

 

3. Alle to-do-lijstjes in één overzicht

U ziet ze regelmatig bij uw collega’s op het bureau liggen: kladpapiertjes met dingen die nog moeten gebeuren. Het ziet er rommelig uit. En bovendien is het allesbehalve handig. Eenmaal thuis of bij een klant is uw verkoper al lang vergeten wat hij op het briefje had gezet.

In de sales crm app heeft uw verkoper alle belangrijke lijstjes in één handig overzicht. Op het dashboard van de app ziet hij in een oogopslag wat hij nog moet doen:

Een lijstje met dingen die nog moeten gebeuren
Een lijstje met verkoopkansen
Een lijstje met klanten die wachten op een contactmoment

crm tablet

Hoe maakt de Saleslow het werk voor u als manager makkelijk?

1. Altijd zicht op de dagelijkse voortgang

Iedere ochtend krijgt u in uw mail een handig overzicht van wat er de dag ervoor gebeurd is. Het is een samenvatting van de gespreksnotities die de dag ervoor in de sales app zijn gemaakt. Zo hoeft u niet zelf bij uw verkoper te achterhalen hoe de afspraak was en kunt u direct zien of er een opdracht is binnengehaald.

2. U weet hoe uw verkopers presteren

Iedere week ontvangt u een overzicht van de verkoopkansen die op dat moment bij klanten liggen. U ziet welke opdrachten zeer waarschijnlijk gaan vallen. En u ziet welke verkoper wat extra aansturing nodig heeft om een deal rond te maken. Zo heeft u zicht op de verkoopprestaties van uw team. En net zo belangrijk: zo kan u alvast inschatten wat de maandcijfers gaan doen.

 

 

CRM rapportages

salesview

3. Sterke visuele omzetrapportages met één klik op de knop

Direct weten welke omzet er is behaald? In één oogopslag zien wie de beste klanten zijn? Met de visuele rapportages van Power BI heeft u alle belangrijke cijfers in een handig overzicht. Geen moeilijke cijfertjes en data, maar overzichtelijke grafieken en diagrammen die u met één klik op de knop laat zien. Zo hoeft u niet iedere maand een nieuwe presentatie in elkaar te knutselen.

  Weten of de Salesflow interessant is voor uw bedrijf? 

 

Zo zorgen we ervoor dat uw team de sales app succesvol gebruikt

Heeft u verkopers waarvan u weet dat ze een nieuwe sales app lastig gaan vinden? Dan kan het zijn dat u twijfelt over de aanschaf. Dat is begrijpelijk. U wilt namelijk dat iedereen goed met de app overweg kan. Niet alleen de jongere jongens. Ook de oudere verkopers die iets minder vaardig zijn met hun smartphone of tablet.

Omdat we bij Blisss meer dan 10 jaar ervaring hebben met sales software, weten we precies hoe we iedereen enthousiast krijgen. Zo krijgt uw verkoopteam na aanschaf van de sales app meteen een praktische training. Hierin leren uw verkopers stap voor stap de salesflow te gebruiken.

Vervolgens komen we regelmatig langs om de voortgang te bespreken en persoonlijke begeleiding te geven. Zo hoeft u niet bang te zijn dat een aantal verkopers de app na twee weken links laten liggen. We zitten er scherp op. Met een flinke portie persoonlijke aandacht, want dat vinden we super belangrijk.

saleskoffer

Anderen over de Salesflow

‘’Het voordeel van de Salesflow ten opzichte van een ander CRM systeem is dat het veel eenvoudiger is voor mij, maar vooral voor de mensen die er onderweg mee moeten werken’’

Jeroen Doornbosch – Directeur Projectvloeren Nederland

Wat kost de Salesflow?