Zelf de touwtjes in handen: werken bij Blisss voelt als thuis.

Je wordt wakker, zet een kop koffie en neemt plaats achter je laptop. Op dat moment krijg je een melding dat het tijd is voor de dag start via Microsoft Teams met je collega’s. Herkenbaar? Voor veel mensen wel inmiddels. Het zal je niet ontgaan zijn dat thuiswerken erg populair is. De ene persoon vindt thuiswerken heel fijn, de ander ligt het wat minder. In dit artikel bespreken we hoe Blisss inspeelt op de trend van thuiswerken en waarom dit zo goed werkt voor de werknemers.

Zoals we allemaal weten, heeft de COVID-19-pandemie de manier waarop we werken flink veranderd. Het heeft een enorme verschuiving naar thuiswerken veroorzaakt, waardoor werkgevers gedwongen werden om hun werknemers op afstand te laten werken. Deze verschuiving heeft echter ook veel voordelen met zich meegebracht. Uit recente studies blijkt dat thuiswerken een aantal voordelen heeft, zoals het besparen van tijd en geld die normaal gesproken nodig zijn voor woon-werkverkeer. Bovendien kan thuiswerken de productiviteit van werknemers verhogen en de balans tussen werk en privé verbeteren. Daarnaast zijn er ook zorgen over de negatieve effecten van thuiswerken, zoals het gebrek aan persoonlijk contact, beperkte communicatie en de uitdaging om werk en privé gescheiden te houden. Blisss Software heeft deze uitdagingen echter omgezet in kansen en heeft een uniek thuiswerkbeleid gecreëerd dat inspeelt op de wensen en behoeften van hun werknemers.

Van teamdagen tot flexibele werkplekken: de voordelen van werken bij Blisss

Blisss staat bekend om zijn kernwaarde “Zelf de touwtjes in handen”.  Dit houdt onder andere in dat werknemers zelf de vrijheid hebben om te bepalen of ze thuis willen werken of op kantoor.  Dit betekent dat werknemers bij Blisss de vrijheid hebben om te kiezen waar en wanneer ze werken. Werk jij graag op kantoor? Geen probleem. Liever thuiswerken? Ook dat is mogelijk. Bij Blisss is alles in samenspraak mogelijk.

Zo geeft ook Remi Brunink aan, sales consultant bij Blisss:  “Van Blisss krijg je volledige vrijheid om zelf in te vullen of je thuis werkt of op kantoor. Zelf vind ik het fijn om een mix te hebben tussen klantbezoeken, naar kantoor gaan en thuis werken wanneer dat mij beter uitkomt.”

Bij Blisss hebben we flexibele werkplekken. Dit betekent dat niemand een vast bureau heeft en mensen zich via een online dashboard kunnen inschrijven voor een bepaalde werkplek die nog beschikbaar is. Dit zorgt voor een dynamische werkomgeving die werknemers als productief ervaren. Bijkomend voordeel is dat je ook eens met andere collega’s samen zit in een ruimte die je anders veel minder vaak zou zien en spreken.

Hoewel Blisss werknemers de vrijheid biedt om thuis te werken, vinden er ook regelmatig teamdagen plaats waarbij alle werknemers op kantoor werken. Net zoals het goed is voor mensen om bewust een momentje thuis in te plannen om geconcentreerd te kunnen werken is het ook goed om bewust een teamdag op kantoor in te plannen. Deze teamdagen zijn niet alleen productief, maar ook leuk en dragen bij aan een goede teamdynamiek.

Naast de flexibele werkplekken en teamdagen biedt Blisss ook andere voordelen voor werknemers. Zo hebben we bij Blisss geen kledingvoorschriften en kan iedereen zich gewoon zo kleden als waarin diegene zich comfortabel voelt. Daarnaast heeft iedereen de mogelijkheid om mee te denken over interne ontwikkelinitiatieven, ongeacht hun functie of ervaring. Dit zorgt voor een werkomgeving waar werknemers zich prettig voelen en het beste uit zichzelf kunnen halen. Ten minste dat is ons streven!

Al met al proberen we bij Blisss een werkomgeving te creëren waarin werknemers zelf de touwtjes in handen hebben en werken op de plek waar dat op dat moment het beste voor ze uitkomt. Toch zien we dat iedereen alsnog graag veel naar kantoor blijft komen. En dat komt uiteraard door de goede werksfeer die er heerst en we elkaar toch graag blijven opzoeken met zijn allen. De teamdagen zijn een geweldige manier om persoonlijk contact te hebben met collega’s en bij te dragen aan een goede teamdynamiek. Het is duidelijk dat Blisss zich sterk inzet om een flexibele en aangename werksituaties te creëren voor haar werknemers.

Nieuwsoverzicht

Geplaatst op