Werken in de Cloud wat betekent dat?

Werken in de Cloud wat betekent dat?  

Altijd op elke locatie toegang hebben tot jouw ERP-software? Dat kan met werken in de Cloud. Het is een keuze die je maakt bij het selectieproces naar een ERP-software toe. Kies je voor werken in de Cloud of kies je voor On-premises software? Dit laatste is het draaien van software op locatie. Computers die op de locatie van bedrijven en organisaties staan die de software draaien. Maar wat zijn de voordelen van werken in de Cloud? 

Voordelen in de Cloud werken 

Zoals in de inleiding als gezegd kan je met werken in de Cloud altijd en overal werken in jouw programma’s. Een goed voorbeeld hiervan is Office 365. Met Office 365 kan je altijd en overal bestanden bewerken en inzien. Het werken in de Cloud is ook zo ingericht dat je met meerdere mensen gebruik kan maken van jouw programma’s. Ideaal toch?  

Het grote verschil met On-premises is dat je geen computers meer op locatie nodig hebt. Maar wat is hiervan het voordeel? Je hoeft geen grote investeringen te doen in het plaatsen van computers op locatie. En daarnaast heb je geen onderhoudskosten meer aan de servers, software, hardware en computers.  

Bij het werken in een online omgeving is het beveiligen jouw belangrijke gegevens een erg belangrijk onderdeel. Want je wilt natuurlijk niet dat jouw gegevens openbaar worden gemaakt. Met werken in de Cloud heb je een gegarandeerde veilige omgeving en opslag.  

Wil je nu nog meer voordelen over werken in de Cloud te weten komen? Neem dan gerust contact op met Blisss 


Geplaatst op