Wat zijn ERP-processen?

Voordat we gaan uitleggen hoe wat ERP-processen zijn, is het handig om eerst de definitie van ERP vast te stellen. ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Een ERP is een computerprogramma die gebruikt wordt door bedrijven en organisaties. Het doel van zo’n ERP-systeem is ondersteuning bieden aan de processen. Ook is het zo ingericht dat het mogelijk is processen te stroomlijnen en automatiseren.  

Welke ERP-processen zijn er? 

Ieder bedrijf en/of organisatie heeft eigen processen die beheert moeten worden. Per bedrijf en organisatie is het dus ook verschillend welke processen worden gehanteerd. Veel voorkomende processen binnen het ERP-landschap zijn logistieke processen, administratieve processen, financiële processen en tot slot commerciële processen. 

Waarom processen ondersteunen met een ERP-systeem? 

Met een ERP-systeem zorg je ervoor dat je grip op je processen krijgt. Dat is voor ieder bedrijf een erg belangrijk onderdeel. Het zorgt er ook voor dat je medewerkers makkelijker en sneller kunnen werken. Voorbeeld: de administratieve medewerkster scant en noteert alle belangrijke gegevens van de inkoopfacturen. Via scan- en herkensoftware is dit verleden tijd. De software haalt zelf de belangrijke informatie uit de inkoopfacturen en verwerkt ze op de juiste manier.  

Maar welke ERP-software past dan het beste bij jou? Het ERP-systeem dat Blisss implementeert bij bedrijven is Microsoft Dynamics 365 Business Central. Dit is de opvolger van Microsoft Dynamics Navision, waar je mogelijk ooit al eerder iets over gehoord hebt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw bedrijf en wil je jouw eigen bedrijfsprocessen eens kritisch onder de loep nemen? Neem dan contact met ons op, we staan je graag te woord.  

 

 


Geplaatst op