Wat is Supply Chain Management?

Wat is Supply Chain Management?

Supply Chain Management is een veel gebruikte term in de logistieke wereld. Het begrip wordt dan ook vaak verward met logistiek, maar het is toch echt verschillend. Met Supply Chain Management houdt men zich bezig met de voorraad, planning en voorspellingen. Ketenmanagement is de Nederlandse vertaling van SCM. En daar wordt het coördineren, integreren en optimaliseren van integrale stromen mee bedoeld. Wanneer heb je als organisatie nou een goed beheer van je voorraad? Dan moet je kijken of je de goede voorraad hebt en of het op het juiste niveau, plaats en moment is. Er moet natuurlijk ook altijd nog worden gekeken naar de kosten en prijs van de voorraden. 

Met integrale stromen worden bijvoorbeeld materialen bedoeld, maar ook mensen en vracht. Deze stromen komen uiteindelijk bij de eindconsument terecht. Onder Supply Chain Management vallen alle logistieke activiteiten. Maar dat is toch hetzelfde als logistiek? 

Verschil Supply Chain Management en logistiek 

Het grote verschil tussen SCM en logistiek is het plannen en voorspellen. De voorraad wordt niet alleen actueel bekeken maar ook korte en middellange termijn. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je geen problemen hebt met de voorraad capaciteit. Als je vooraf voorspelt dat er een verhoging van het aantal goederen nodig is voor een bepaalde periode kan je daarop inspelen door de capaciteit te verhogen.  

Slimstock 

Met de Slimstock koppeling integreer je uitgebreide voorraadoptimalisatie mogelijkheden met Business Central. Uiteraard zitten in Business Central uitgebreide Warehousing mogelijkheden om jouw magazijn te automatiseren. 

Wat voegt Blisss dan toe? Wij koppelen deze oplossing aan Business Central zodat besteladviezen en minimale voorraden terugkomen in jouw ERP-systeem. Wij richten ons met name op groothandels– en productiebedrijven. 

 


Geplaatst op