Wat is software?

Wat is software? 

Computerprogramma’s die bewerkingen en taken uitvoeren, dat is software. Maar niet alleen computers maken gebruik van een software! Telefoons, televisies, spelcomputers, ovens; dit zijn voorbeelden van apparaten die afhankelijk zijn van software. Maar hoe werkt software dan?  

Hoe werkt software? 

In de software zijn meerdere instructies geprogrammeerd, deze instructies bevatten codes, de codes zijn door een programmeur in de software geplaatst. Bij een computer zorgt het onder andere ervoor dat wanneer jij in Google ‘Blisss Software’ intypt, dat je uiteindelijk bij de website van Blisss terechtkomt. Met computersoftware kan je bijvoorbeeld websites openen en afsluiten, het downloaden en openen van bestanden en zoeken in Google. Zo is er voor bedrijven ook meerdere software!

Software voor bedrijven  

Veel bedrijven maken gebruik van een ERP-software. Een voorbeeld van een ERP-software is Microsoft Dynamics 365 Business Central. Weet je nou niet wat ERP is, lees dan hier het artikel of ERP! Business Central is de opvolger van Dynamics Navision, met Business Central kun jij al jouw bedrijfsprocessen automatiseren. Denk hierbij aan voorraad, inkoop, verkoop, boekhouding en meer! Meer weten over Microsoft Dynamics 365 Business Central? Neem dan een kijkje op de pagina van Business Central

In de huidige tijd wordt er veel gewerkt met Microsoft Teams om digitaal met elkaar te communiceren. Microsoft Teams is ook een voorbeeld van een software. Teams is dé tool om samen met jouw collega’s te chatten, samenwerken, (video)bellen en vergaderen, overal ter wereld. Meer weten over Microsoft Teams, klik hier!  

Een app die het werk van de manager en de vertegenwoordigers makkelijk maakt, is ook een voorbeeld van een software voor bedrijven. Zo heeft Blisss een eigen app die het werk makkelijker maakt, namelijk de Salesflow! De Salesflow is de mobiele app voor jouw vertegenwoordigers en voor de manager natuurlijk, meer weten over de Salesflow? Bekijk hier de pagina over de Salesflow! 


Geplaatst op