Wat is on-premise?

Wat is on-premise? 

Het lokaal draaien van servers en computers dat is on-premise. On-premise is een Engelstalige IT-benaming voor het lokaal draaien van eigen servers. Op deze servers draait voornamelijk software voor bedrijven. Met deze software kunnen bedrijven al hun bedrijfsprocessen en gegevens bij houden en sturen.  

Bij het selectieproces van een ERP-systeem wordt altijd de keuze gemaakt tussen het werken in de Cloud of on-premise. Maar wat is werken in de Cloud? Werken in de Cloud is het werken in een online omgeving. Wil je nou meer weten hierover lees dan hier verder. 

Bij het maken van de keuze wordt altijd gekeken naar de voor- en nadelen van de verschillende opties. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen van on-premise 

Voor– en nadelen van on-premise? 

Eén van de redenen waarom mensen niet kiezen om in de Cloud te werken is het vertrouwen. Je slaat al jouw belangrijke gegevens op in een online omgeving maar hoe vertrouwelijk en beveiligd is dit? Door het kiezen van on-premise heb je dit altijd in je eigen hand.   

Het nadeel van in de Cloud werken is dat je afhankelijk bent van je internetverbinding. Wanneer je een trage internetverbinding hebt werkt dit slecht voor je verbinding. Door de servers lokaal te draaien ben je niet afhankelijk van internetverbindingen.  

Een nadeel van on-premise ten opzichte van werken in de Cloud is dat je niet altijd en overal toegang hebt tot jouw server. De servers draaien op locatie en je kunt dus niet van buitenaf inloggen op jouw systeem.  

Met Cloud-oplossingen is het makkelijker om het aantal gebruikers uit te breiden. Bij on-premise is dit niet het geval. Wanneer de server op locatie vol is moet er een nieuwe server bij komen. Met werken in de Cloud is dit veel gemakkelijker en meer schaalbaar.  


Geplaatst op