Wat is Microsoft Dynamics NAV eigenlijk?

Navision

Navision is het originele ERP-systeem van Microsoft. Specifieker was ‘Navision’ de naam van een Deens boekhoudpakket dat werd opgericht in 1983. In 2002 werd Microsoft eigenaar van dit boekhoudpakket. Microsoft heeft 4 verschillende ERP-systemen die ontwikkeld zijn om vele verschillende bedrijfsunits onder één systeem te verbinden. Microsoft ‘Navision’ heeft in de loop van de tijd verschillende naamswijzigingen ondergaan, waaronder: Navision Financials, Navision Solutions, Navision Attain en Microsoft Business Solutions. In 2005 heeft Microsoft dit product wederom onder een andere naam in de markt gezet onder de naam ‘Microsoft Dynamics NAV’. De meeste mensen noemen het ‘NAV’ als één woord, maar eigenlijk zijn het losse letters: N, A, V. In de volksmond wordt het vaak nog ‘Navision’ genoemd.

Lees meer over Business Central

ERP software zoals Microsoft Dynamics NAV is ontwikkeld om de complexiteit tussen verschillende bedrijfsprocessen zoals Financiën, voorraad, opslag, verkoop, inkoop, productie etc. van een bedrijf aan te kunnen. Door de geschiedenis heen zijn er verschillende edities van Dynamics NAV uitgebracht om het gebruiksvriendelijk en aanpasbaar te maken en aan te passen aan de unieke zakelijke behoeften van een organisatie.

Business Intelligence

Door gebruik te maken van een robuuste database, zoals een Microsoft SQL reporting service, kunnen bedrijfsgegevens worden gegenereerd en gedeeld voor analyses in de gehele onderneming. De nieuwste versie bevat een verbinding met Power BI als onderdeel van de ERP-oplossing. Power BI is een verzameling van bedrijfsinformatie en analysetools om zowel inzichten binnen de organisatie te delen als gegevens te analyseren.

Gebruikersinterface NAV

In 2008 werd in Navision een rol gebaseerde interface geïntroduceerd om de productiviteit te verhogen. Doordat werknemers inloggen in hun eigen rol gebaseerde interface hebben zij direct toegang tot taken die voor hen relevant zijn. Er zijn maar liefst 21 beschikbare rollen in Microsoft Navision zoals directeur, magazijnmedewerker, verkooporderverwerker en sales manager. Al deze rollen kunnen worden aangepast en er kunnen nieuwe rollen worden toegevoegd.

Integratie

De nieuwste verbeteringen van Microsoft Dynamics NAV omvatten de mogelijkheid om essentiële informatie in de hele onderneming te delen voor een betere besluitvorming. Dit wordt bereikt door betere business intelligence door middel van tools zoals Power BI en andere Microsoft-applicaties zoals Office 365 en PowerApps. Dit geeft de mogelijkheid om unieke zakelijke functionaliteiten te koppelen zonder dat daar maatwerk bij komt kijken. Deze integratie verbetert het vermogen van Dynamics NAV om gemakkelijk toegang te verkrijgen tot relevante en bruikbare informatie.

Nieuwe versies NAV

Microsoft Dynamics NAV wordt steeds vaker geüpdatet en vrijgegeven. De huidige versie wordt Dynamics NAV 2018 genoemd en bevat verbeteringen in financieel beheer, documentbeheer, verbeterde bedrijfsinzichten en diepere integratie met andere Microsoft-applicaties. Deze oplossingen kunnen zowel On Premise als in de Cloud worden geïmplementeerd.

Microsoft DynamicsMet de nieuwste ERP-oplossing brengt Microsoft de mogelijkheden van Dynamics NAV
naar de Cloud: Microsoft Dynamics 365 Business Central. Deze ERP-oplossing is gebouwd op basis van de rijke functionaliteit van Microsoft Dynamics NAV. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om uit te breiden met andere Microsoft Cloud Services.

Hieronder vallen services zoals Office 365, Microsoft Flow, Power BI en PowerApps.
Dynamics 365 Business Central kan met je bedrijf meegroeien terwijl je profiteert van de nieuwste technologie, een moderne digitale ERP-oplossing.

 

Lees meer over Business Central

Nieuwsoverzicht

Geplaatst op