Wat is barcodescanning?

De naam zegt het eigenlijk al, het scannen van barcodes. Maar waarom en voor welke bedrijven is dat nou zo belangrijk? Handels- en productiebedrijven hebben hier het meeste baat bij. Maar ook in de logistieke branche wordt er veelal gebruikt gemaakt van barcode scanning. Wanneer een product aankomt in het magazijn wordt de barcode gescand. Uit de scan komt informatie over waar het product bijvoorbeeld moet worden opgeslagen. Maar waar komt deze informatie uit voort? 

Hoe werkt barcode scanning? 

Met de QR-scanner scan je de QR-code op het product. Je richt de scanner op de code en vervolgens verkrijg je de informatie over het product. De informatie is te lezen op de scanner. Aan de hand van de informatie kan je het product opslaan, verwerken of distribueren. Het is een simpele handeling die voor iedereen toegankelijk is.   

Koppeling met ERP-systeem 

Een koppeling met een ERP-pakket of POS-systeem is een vereiste bij barcode scanning. Een POS-systeem is uitgebreid kassasysteemDynamics 365 Business Central is een voorbeeld van een ERP-systeem waarmee een koppeling met barcode scanning mogelijk is. De kassa- en/of ERP-systemen verwerken de informatie van de barcode en zorgen ervoor dat het effectief kan worden ingezet.

Barcodescanning wat is dat?   

Voordelen barcode scanning 

  • Vermindering van menselijke fouten 
  • Vermindering opleidingstijd medewerkers
  • Verbetering van voorraadbeheer  
  • Snel beschikbare informatie  
  • Goedkoop & effectief  

Geplaatst op