Zet de volgende stap met Salesflow: visualiseer je data met Power BI

Herken je dit? Jullie zijn fanatiek bezig met CRM en boeken goede verkoopresultaten. Althans, dat gevoel heb je. Salesflow maakt jullie verkooppijplijn goed inzichtelijk. Je weet wat er loopt en welke orders er binnenkort kunnen vallen. Kortom: je hebt zicht op het verkoopproces. En dat is fijn. Het enige dat je nog mist is een visueel overzicht van je cijfers. Zodat je in één oogopslag kunt zien hoe jullie ervoor staan. En waar je precies moet bijsturen.

Microsoft Power BI biedt je in zo’n situatie uitkomst. Met Power BI visualiseer  je jouw CRM data uit Salesflow in een herkenbare Microsoft omgeving. Zo beschikken je vertegenwoordigers over reuze interessante informatie die nodig is om het verkoopgesprek bij een klant of prospect tot een succes te maken.

Nu horen we je denken: wat is dan die reuze interessante informatie?

Dat zit zo: voorafgaand aan het verkoopgesprek ziet je vertegenwoordiger in zijn Power BI Dashboard direct hoe ver hij op schema loopt ten opzichte van de omzetprognose bij zijn klant. Hij weet dus precies hoeveel omzet hij moet binnenhalen. Daarnaast ziet je vertegenwoordiger op basis van historische cijfers welke producten hij bij de klant moet aanbieden om het doel te behalen. Een heerlijk verkoopkansen-cadeautje dus 😉

Maar dat niet alleen..

Ook voor jou als leidinggevende is het een super handige tool. Hoe zou het bijvoorbeeld zijn om nooit meer een verkooprapportage in elkaar te hoeven knutselen? Inderdaad, nooit meer 2 uur lang alle cijfertjes bij elkaar verzamelen. Eén klik op de knop en de verkooprapportage verschijnt op je beeldscherm. Inclusief overzichtelijke grafieken en tabellen.

Daarnaast is Power BI de ideale tool om je verkoopoverleg interessanter te maken. Eventjes je verkopers prikkelen en het competitiegevoel aanwakkeren? Met Power BI laat je in één overzicht zien hoe ze het individueel doen. Hoeveel afspraken scoren ze? Welke omzet draaien ze? En worden huidige klanten genoeg bezocht? Wij durven te wedden dat je resultaatgerichte collega’s een stuk gemotiveerder zijn aan het einde van het overleg. En daar plukt uiteindelijk iedereen de vruchten van 😊

(video)

Klinkt dit interessant?

Dan organiseren op dinsdag 14 september en woensdag 15 september een Power BI introductiedemo, speciaal voor Salesflow gebruikers. Kom er geheel vrijblijvend achter hoe Microsoft Power BI  je helpt om het niveau van je verkoopproces flink op te krikken. En zie hoe je de stap kan zetten naar een data gedreven salesorganisatie.

 


Geplaatst op