Vacature Technisch Microsoft Dynamics NAV Consultant

Bedrijfsprofiel Blisss Software

Onze medewerkers vinden, samen met de klant, de juiste balans tussen organiseren en automatiseren. Ons streven is om telkens weer verrassend simpele en zeer effectieve software oplossingen te maken. De klanten van Blisss zijn vooral groothandels, productiebedrijven, overheidsinstellingen en zakelijke dienstverleners. Blisss bestaat uit twee takken van sport: ERP (met de focus op Microsoft Dynamics NAV) en App ontwikkeling (met de focus op apps voor commercie). Voor de ERP afdeling zijn we op zoek naar een technisch consultant om ons team te versterken. 

Een prettige werkomgeving, plezier in je werk en goede prestaties staan bij ons hoog in het vaandel. Je wordt onderdeel van een relatief jong team: het gros van de medewerkers is onder de 30 jaar. Vaak zijn er op meerdere avonden per maand activiteiten gepland om samen te sporten, gamen of borrelen. We willen in de komende 3 jaren groeien naar een uiterst professioneel team van ongeveer 50 medewerkers. Blisss is goed te vergelijken met een voetbalteam dat intensief met elkaar samenwerkt om samen tot succes te komen. De Microsoft Dynamics NAV Topsporter die we zoeken is de technisch consultant. Een ‘verdediger’ in de voetbal metafoor. Samen met de andere technische consultants en de technisch directeur zorg je voor de solide basis waarop de NAV oplossingen van klanten worden ontwikkeld.

Functie omschrijving

Als je als technisch consultant bij ons komt werken dan zul je het leuk vinden om:

 • Je te verdiepen in de bedrijfsprocessen en Dynamics NAV zo in te richten dat de software optimaal aansluit bij de klantbehoefte;
 • Inhoudelijk te ‘graven’ in de techniek achter Microsoft Dynamics NAV
 • Te kunnen programmeren binnen Dynamics NAV;
 • Dynamics NAV aan te vullen met extensies zoals machinepark koppelingen, barcode scanning, EDI en webshop koppelingen;
 • Je te verdiepen in zaken als SQL en Azure;
 • Continu in overleg met de functionele consultants te zoeken naar de meest simpele oplossing voor de klant.

Functie eisen en salarisindicatie

Natuurlijk is het fijn als je al ervaring hebt met Microsoft Dynamics NAV en een perfecte opleiding hebt genoten. Het is ons duidelijk dat dit lang niet altijd mogelijk is. Daarom hebben wij enkele richtlijnen opgesteld, maar is het zeker geen probleem als je niet geheel aan deze richtlijnen voldoet:

 • Ervaring met Microsoft Dynamics NAV is een absolute pré.
 • Als je dat niet hebt, dan is het fijn als je bekend bent met het programmeren van software en ervaring hebt met een ander ERP pakket (bijvoorbeeld SAP, Oracle of Exact).
 • Indien de ervaring met NAV nog gering is starten we bij Blisss met een interne Bootcamp (2 x 1 week verdeeld over een aantal maanden). Tijdens deze Bootcamp word je in hoog tempo wijs in de wereld van Dynamics NAV.
 • Opleiding op minimaal HBO niveau (bijv. bedrijfskundige informatica, informatica).
 • Basis kennis en ervaring met programmeren en SQL.

Bij een werkweek van 40 uur ligt de salaris indicatie tussen de € 2.500,- en € 3.500,- per maand, uiteraard afhankelijk van je ervaring.

Een voorbeeld week uit het leven van een technisch consultant

 

Op maandagochtend start je met het doornemen van de aandachtsgebieden en prioriteiten samen met jouw directe collega’s en directie.

Een aantal dagen per week werk je aan de techniek van een Dynamics ERP project dat voor een bepaalde tijd opgeleverd moet worden aan een klant. Jij maakt daarbij, in overleg met de functioneel consultants een goede inschatting van de benodigde tijd om het project af te ronden. Je stelt in overleg met de klant de planning bij als blijkt dat je nog meer tijd voor het project nodig hebt.

Gedurende de projecten sta je in nauw contact met de functionele consultants. Je spreekt hen meerdere keren per week om jullie activiteiten goed op elkaar af te stemmen.

Als je twijfelt of jij de planning of het werk goed oppakt dan is er altijd ruimte voor overleg met de andere Dynamics ERP consultants of de technisch directeur. Bij Blisss krijg je veel ruimte om zelfstandig te werken maar kun je altijd rekenen op de support van jouw collega’s.

Naast de grotere projecten is er in jou werkweek ruimte gereserveerd voor technische vragen en oplossingen van bestaande klanten. Dit is in de meeste gevallen minimaal 1 dag per week. Je hebt dus telkens 1 eigen project voor een bepaalde klant en met het team werk je aan kleinere vraagstukken van bestaande klanten.

Sommige klanten vinden het prettig als ze jou ook kunnen vragen om een aantal dagen per maand mee te helpen bij hun op kantoor. Dit komt eigenlijk alleen voor bij klanten die speciaal om jou vragen omdat ze jou goed kennen omdat je nauw betrokken bent geweest bij de ontwikkeling van hun Dynamics ERP oplossing.

Word jij onze nieuwe collega?

Wil jij werken bij één van de tofste bedrijven in de hele wereld? Laat dan van je horen!
Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

Contactformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jouw toekomstige collega's

Dirko Wijers

Directeur

Dave Roersch

Project Coördinator

Jasper Nieuwenhuis

Projectleider

Janneke Stiphout

Projectleider

Joost van den Tillaar

Projectleider

Chris Tolkamp

Financiële administratie

Roy Arendsen

Adviseur

Nicky Jansen

Adviseur

Bart Lammers

Adviseur

Justin IJzendoorn

Manager binnendienst

Luuk Moerenhout

Commerciële binnendienst

Gerardo Petronilia

Ontwikkelaar

Kevin Rosendaal

Ontwikkelaar

Jeroen Westerhuis

Ontwikkelaar

Sef Boots

Ontwikkelaar

Tom Martena

Ontwikkelaar

Martijn van der Ploeg

Consultant

Sjors Palm

Consultant

Sanne Klaassen

Consultant

Lars Pelgrim

Consultant

Julien Lemmen

Consultant

Lynn Brands

Consultant

Jeroen Payens

Consultant

Jelle Tabois

Consultant

Jasper Corzaan

Consultant