Teamindeling

De afgelopen jaren is Blisss steevast gegroeid. Elk jaar komen er nieuwe mensen bij en verbeteren wij onze dienstverlening met nieuwe initiatieven. Dat is een mooi verhaal, maar wat heb jij als klant van Blisss hier nou concreet aan?

Een groter bedrijf met kleinere zelfsturende teams

Groter of meer hoeft namelijk helemaal niet per definitie beter te zijn. Iedereen wil graag korte lijnen, direct kunnen schakelen en mensen die zich eigenaar voelen van een uitdaging. Typische eigenschappen van een kleiner bedrijf. Aan de andere kant kunnen wij ons ook zeker voorstellen dat, zeker gezien het belang van ERP, je als klant wel de voordelen van een grotere partner wil ervaren. Meer kennis met specialisten op bepaalde gebieden. Een partner die innoveert en de ontwikkelingen van Microsoft bij kan houden. En een partner waar kennis gedeeld wordt, zodat we niet elke keer het wiel opnieuw uit hoeven vinden. Bij het formuleren van de “partner van de toekomst” zijn we uitgekomen op het beste van beide werelden: een groter bedrijf met kleinere zelfsturende teams.

Wij hebben Blisss opgedeeld in teams. Waarbij elk team (max. 15 personen) over de benodigde basisdisciplines beschikt om jouw bedrijf optimaal te ondersteunen. Zo hebben wij geen aparte “development” afdeling meer, de ontwikkelaars werken binnen het team mee. Ook is het team zelf verantwoordelijk voor de planning. Aan het hoofd van elk team staat een “teamcoördinator” die het team leidt in de planning en capaciteit. Dit moet leiden tot betere planning, en meer kennis over jouw bedrijf binnen het team (van developer tot adviseur tot support).

Ook support wordt dus vanuit de teams zelf geregeld. Hierbij heeft elk team een eigen telefoonnummer en is de planning binnen elk team zo opgezet dat er altijd support bezetting is.

Hoe ziet dat eruit?

Momenteel hebben we drie teams bij Blisss. Los van deze teamindeling, blijven we wel één Blisss met elkaar. Onderstaand zie je een visuele weergave van de team en rolindeling zoals we die bij Blisss hebben. Mocht je hier vragen over hebben horen we het graag!