Releasewave 2 Business Central: welke voordelen levert het jou op?

Microsoft heeft recentelijk een nieuwe update van Dynamics 365 Business Central uitgebracht. Het gaat om versie 17 van Business Central die ook wel bekend staat als Business Central 2020 Release Wave 2.

Microsoft brengt twee keer per jaar een nieuwe versie uit van Dynamics 365 Business Central. Blisss zal je vanaf deze release op de hoogte houden van deze updates van Business Central en de impact die het op jouw omgeving heeft. Als je namelijk Dynamics 365 Business Central Cloud afneemt bij Blisss dan is deze nieuwe versie, Release Wave 2, reeds op jouw omgeving uitgerold.

Wij vertellen je graag wat de belangrijkste verbeteringen zijn die Microsoft heeft toegevoegd. Als je momenteel nog Dynamics NAV of Dynamics 365 Business Central On Premise gebruikt dan geeft dit nieuwsbericht mogelijk een goed beeld van de voordelen die het heeft om over te gaan naar de nieuwste versie van Business Central. Onderstaand bespreken we één voor één de meest relevante verbeteringen. Klik op de afbeelding om deze uit te vergroten.

Functiebeheer

Functiebeheer geeft jou de mogelijkheid om aankomende functies alvast in gebruik te nemen voordat Microsoft ze doorvoert op jouw omgeving. Wel zo handig als je alvast wilt wennen aan de nieuwe functies.

Conversiesjablonen gebruiken om contactpersonen om te zetten in leveranciers en werknemers

Het is in de nieuwste versie mogelijk om contacten middels sjablonen om te zetten naar leveranciers of werknemers. Dit was in eerdere versies alleen mogelijk voor klanten. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen dat de boekingsgroepen alvast goed zijn ingevuld.

 

     

Bewaarbeleid definiëren

Je kunt ook het bewaarbeleid definiëren om op te geven hoe vaak Business Central verouderde gegevens moet verwijderen in tabellen die logboekvermeldingen en gearchiveerde records bevatten. Door logboekvermeldingen op te schonen, wordt het bijvoorbeeld gemakkelijker om te werken met de gegevens die daadwerkelijk relevant zijn.

Verbeteringen snelheid webclient

Microsoft heeft ervoor gezorgd dat de performance van de webclient van Business Central nog beter is geworden. Onder andere door het optimaliseren van de low-levelcode-berekening in de productiemodule, het kunnen uitschakelen van integratierecords en integratiebeheer en de toegangsintentie voor databases wijzigen in ‘alleen-lezen’.

 

Inzicht Database capaciteit

Beheerders kunnen in Business Central zien hoeveel geheugen hun omgevingen in beslag nemen. Ook kan er een lijst worden opgevraagd met per tabel het geheugen dat in gebruik is.

Bedrijfshub

Met de bedrijfshub functionaliteit in Business Central 17 kun je terwijl je ingelogd bent in één omgeving eenvoudig bedrijven aanmaken, zijn KPI’s inzichtelijk en zie je direct hoeveel taken er nog open staan per bedrijf voor alle omgevingen die in gebruik zijn.

Financiële Journalen controleren op de achtergrond (beschikbaar)

Microsoft heeft validaties geïntroduceerd in Business Central 17 die problemen met het boeken voorkomen. Vroege, onopvallende visuele indicaties dat er een probleem is, kunnen de productiviteit helpen verbeteren.

De resultaten van de validaties zie je direct rechts in de ‘factbox’. Hierin worden de problemen getoond voor een bepaalde regel of een hele batch.

Verbeterde e-mailmogelijkheden (November 2020)

Microsoft heeft met de Release Wave 2 in 2020 ook de e-mailmogelijkheden verbeterd. De nieuwe mogelijkheden zijn makkelijk in te stellen. Je kunt in de nieuwste versie meerdere accounts instellen waarmee je e-mail kunt versturen. Ook is het bijlagenbeheer verbeterd waardoor je eenvoudig extra documenten kunt toevoegen. Ten slotte kun je ook een e-mail opslaan als concept in Outlook om er later mee verder te gaan.

Gebruikers op de hoogte stellen van risicovolle wijzigingen in geselecteerde instellingsvelden (November 2020)

In de nieuwste release kun je velden selecteren waarbij gebruikers op de hoogte worden gesteld dat, indien gewijzigd, het risicovolle en bedrijfskritische gegevens bevatten. Je kunt hierbij denken aan het IBAN rekeningnummer, een bedrijfsnaam of een adres.

Omgevingen herstellen naar een tijdstip in het verleden (November 2020)

Je kunt nu je Dynamics 365 Business Central omgeving herstellen naar een tijdstip in het verleden. Dit kan in het geval van een beschadiging van het systeem als gevolg van een onbedoelde actie door een ontwikkelaar of gebruiker van Business Central. Voorheen kon dit alleen indien je werkte in een ‘Private Cloud’ omgeving of op een server maar nu dus ook in de ‘Public Cloud’.

Meer informatie over Release Wave 2 2020 van Dynamics 365 Business Central vind je hier.

Als je graag over wilt naar de nieuwste versie van Business Central, kun je contact opnemen met ons. Wij helpen je daar graag bij.

 

 

 


Geplaatst op