Kellpla

In de zoektocht naar een nieuw systeem heeft kunststof spuitgieter Kellpla diverse leveranciers gesproken, omdat ook deze selectie gaat zoals Kellpla de zaken het liefst aanpakt: grondig en goed onderbouwd. En na diverse gesprekken, demonstraties en een referentiebezoek op locatie is de keuze gevallen op Naviplast, het branchegerichte ERP pakket van Blisss kunststoffensoftware.

“Klaar voor de toekomst”
Kellpla werkt al vele jaren met een op maat gemaakt software pakket, waar zowel een machineparkkoppeling als logistiek afhandeling in zit. “Wij liepen voorop in automatisering, want dat was vrij uniek in die tijd, aldus directeur Kim Frencken-Kelleners. Je weet dat je niet eeuwig met zo’n pakket kunt blijven werken, maar wij voelden de noodzaak voor een vervanging niet direct. Je moet toch maar afwachten of een nieuw pakket goed aansluit op je wensen”.
Echter, bij Naviplast herkenden we direct dat het voor onze branche ingericht is. En misschien nog wel belangrijker dat de adviseurs veel branche ervaring hebben. Het is een geruststelling te weten dat ze al bij veel verschillende collega’s een implementatie gedaan hebben, en ik ze dus niet uit hoef te leggen wat bijvoorbeeld een matrijs is.

“Real time sturing op je bedrijf”
Mevr. Frencken-Kelleners vervolgt: “wij moeten meer bedrijfsprocessen gaan integreren in één systeem, dat is de doelstelling van de implementatie met Naviplast. Dat betekent ook dat orders logischerwijs opgevolgd worden en iedereen snel over accurate informatie moet kunnen beschikken. Real time sturing dus! Naviplast heeft het in zich dit ons te kunnen bieden”.

“Prettige samenwerking”
Dave Roersch zal de implementatie namens Blisss begeleiden en sprak vol enthousiasme: “al tijdens de demonstraties merkten wij dat wij goed aansluiten op de behoefte vanuit Kellpla. Zowel qua samenwerking als inhoudelijk over de processen. Ik heb dan ook alle vertrouwen in een prettige samenwerking, en zie deze stap als een nieuwe bevestiging van de het marktleiderschap dat wij hebben in deze niche branche”..

Over Kellpla
Kellpla werd in 1952 opgericht door de heer Th. Kelleners. Het sympathieke familiebedrijf uit Venlo staat inmiddels onder leiding van Kim Frencken-Kelleners, die de derde generatie vertegenwoordigd.
Kellpla heeft afnemers in veel verschillende branches. Er worden producten gemaakt voor o.a. de consumenten elektronica, machine bouw, medische industrie en de telecom sector. Klanttevredenheid en leveringsbetrouwbaarheid zijn zaken die bij Kellpla heel belangrijk zijn. Er wordt dan ook continu aan verbetering van processen gewerkt.

Over Naviplast (Blisss kunststoffensoftware)
Wat begon bij een kleine spuitgieterij in Goor (Reggeplast) in 2007, is in enkele jaren uitgegroeid tot een branche gerichte oplossing. Voortbordurend op een ijzersterk fundament van Microsoft Dynamics NAV (Navision), is Naviplast in de loop der tijd uitgegroeid tot een zeer praktisch ingericht ERP pakket voor de kunststof verwerkende industrie.

Als branchepartner beschikt Blisss kunststoffensoftware over de kennis die het mogelijk maakt om in korte tijd een ERP software implementatie te doorlopen met software waarin u en uw medewerkers zich in herkennen. Termen als “cyclustijden, matrijzen en hotrunners” zijn ons niet vreemd.
Bij Blisss kunststoffensoftware werken bedrijfskundigen met verstand van ICT, die als doel hebben klanten op alle mogelijke manier te ontzorgen.

Kellpla klant blisss software