Rapportages voor productiebedrijven

Datagedreven jouw productiebedrijf aansturen

Heb je het eindelijk voor elkaar gekregen dat jouw medewerkers alle informatie op een juiste manier registreren? Zie je vervolgens door alle data het bos niet meer… In de ideale wereld wil je graag in één oogopslag kunnen zien welke producten de meeste omzet opleveren of welke klanten nog wat extra aandacht verdienen van jouw verkopers. Wat als wij jou nou vertellen dat dit goed mogelijk is met Microsoft Power BI!?

Met Microsoft Power BI krijg jij de touwtjes weer in eigen handen. In een interactief dashboard zie jij ten alle tijden de relevante data waarop jij graag wilt sturen.

rapportages voor productiebedrijven

Standaardrapportages voor productiebedrijven

Doordat wij intensief samenwerken met diverse productiebedrijven, hebben wij bij Blisss veel kennis over het maken van goede rapportages. Door de jaren heen ontdekten wij dat veel productiebedrijven moeite hadden met het formuleren van en aansturen op de juiste KPI’s. Team Power BI van Blisss heeft daarom standaardrapportages ontwikkeld. Die liggen klaar voor al onze klanten. Deze standaardrapportages bieden je een startpunt en geven je tegelijkertijd een voorsprong. Je hoeft niet opnieuw het wiel uit te vinden. Je hoeft niet vanaf 0 te starten en bent hierdoor uiteindelijk ook goedkoper uit.

Bovendien kan zo’n standaardrapportage helpen om collega’s te overtuigen en enthousiast te krijgen om mee te denken tot betere stuurinformatie, om zo bij te dragen tot het behalen van de bedrijfsdoelen.

Dit rapport geeft een overzicht van de totale producties in vergelijking met de maximale capaciteit van de machines.
Daarnaast worden kostenprijzen inzichtelijk en worden de
start en stoptijden inzichtelijk.

  • Inzicht in aantal geproduceerde items versus max capaciteit
    • Per maand/week/dag
    • Per medewerker
    • Per vestiging
  • Inzicht in gemiddelde kostprijs per geproduceerd item
  • Inzicht in start/stoptijden per machine
  • Hoogste productieve dagen en laagste productieve dagen

productierapportage met powerbi

Vragen over rapportages voor productiebedrijven?