Sales rapportage met één klik op de knop? Salesflow van Blisss

Herken je dit? Je moet een sales rapportage maken van de afgelopen maand, maar je komt er niet uit. Al die verschillende cijfers in verschillende documenten. Welke cijfers moet ik precies gebruiken? Hoe verwerk ik de cijfers ooit in een overzichtelijke grafiek? En dan zijn er altijd nog een aantal cijfers die je niet kunt terugvinden. Frustrerend, want als eindverantwoordelijke van de verkoopafdeling wil je jouw  zaakjes graag op orde hebben.

Gelukkig kan het ook anders. Bijvoorbeeld met een automatisch gegenereerde verkooprapportage. Geen gedoe meer, maar een heldere visuele rapportage met één klik op de knop via de Salesflow van Blisss. 

Salesrapportage vanuit de Salesflow van Blisss

Bij Blisss hebben we voor jou een handige sales tool ontwikkeld waarmee je eenvoudig sales rapportages kunt maken: de Salesflow. In deze sales rapportages zie je waar jouw vertegenwoordigers mee bezig zijn, waar verkoopkansen liggen, welke omzet er in de pijplijn zit en welke omzet en marge er daadwerkelijk is gerealiseerd. Zo kun je als manager jouw verkoopteam gericht bijsturen en aanspreken.

salesview

Welke verkoop rapportages krijg je vanuit de Salesflow?

1. Het dagrapport

Dagelijks ontvangt je het dagrapport in jouw mailbox. In deze sales rapportage staat een overzicht van de afgehandelde afspraken, de verkoopkansen en de gemaakte notities van jouw verkopers van de vorige dag. Hiermee weet je direct wat er speelt en kun je waar nodig actie ondernemen. Bijvoorbeeld als een deal is stukgelopen of er iemand iets vergeten is. 

2. Het verkoopkansenrapport

Het wekelijkse verkooprapport van de Salesflow toont de pijplijn van jouw vertegenwoordigers. In deze sales rapportage zie je welke kansen of offertes er momenteel openstaan en wat de verwachte slagingskans is. Zo weet je welke omzetten je op korte termijn kunt verwachten. En net zo belangrijk: zo kan je jouw vertegenwoordiger nog eens herinneren aan die belangrijke verkoopkans bij die ene grote prospect die jullie al jaren als klant willen binnenhalen. 

sales software rapportage

Crm app Power BIVoorbeeld salesrapportage

3. Realtime omzetrapportages met Power BI 

Wil je bepaalde rapportages opvragen die belangrijk zijn voor het verkoopproces binnen jouw bedrijf? Bijvoorbeeld een omzetrapportage, een rapportage van een specifieke klantgroep of de rapportage van een reclamecampagne? Dan kun je deze met één klik op knop opvragen via Power BI.

4. Het niet-bezochte klanten rapport

Je wilt graag zicht op hoe jouw vertegenwoordigers presteren. Natuurlijk kan één van jouw verkopers een keer een afspraak vergeten. Maar dat moet niet te vaak gebeuren. Met het niet-bezochte klanten rapport zie je direct welke klanten al flinke tijd aan het wachten zijn op een contactmoment. Zo kun je gelijk jouw vertegenwoordiger aanspreken en aansturen om contact op te nemen met de klant.

 

Anderen over de Salesflow

‘’Het mooiste voor mij aan de Salesflow is de rapportages die ik krijg als ik ’s ochtends wakker word’’

Jeroen Doornbosch – Directeur Projectvloeren Nederland

Weten hoe een salesrapportage er voor jouw bedrijf uitziet?

Vraag nu een gratis demo aan en zie hoe een salesrapportage er voor jouw bedrijf uitziet