Procesoptimalisatie

Ieder bedrijf zou natuurlijk graag hun processen optimaliseren. Met vaak als doel om de kosten naar beneden te brengen en de doorvoer of efficiëntie van het bedrijf te maximaliseren. Maar hoe kun je als bedrijf nu effectief bezig zijn met procesoptimalisatie? 

Hoe optimaliseer je een proces? 

Om een proces te optimaliseren moet er eerst gekeken worden naar de workflow van het huidige proces. Het is van belang dat er ook gekeken wordt naar de rollen en verantwoordelijkheden binnen dit proces. Wanneer dit bekend is ga je na wat het doel van het proces is. Vervolgens moet je bepalen welke procesprestaties je wilt prioriteren. Zo pak je het projectmatig aan, en niet het geheel in één keer.  

Om de veranderingen door te voeren is het van belang dat er een urgentiebesef is bij de medewerkers. Deze medewerkers worden het draagvlak van de verandering. Tot slot moet de gewenste situatie gestimuleerd worden. Laat jouw medewerkers zien hoe het hun leven makkelijker gaat maken en welke voordelen het nog meer oplevert. Wil je graag weten hoe je dit het beste kunt aanpakken? Bij Blisss hebben we al vele organisaties geholpen in hun digitale transformatie en dus ook om een gedragsverandering te realiseren. Wij helpen je graag op weg. 

Procesoptimalisatie met behulp van een ERP-systeem 

Een ERP-systeem zorg je ervoor dat grip op je processen krijgt. Met behulp van een ERP-systeem kan je processen stroomlijnen en automatiseren. Maar welk ERP-systeem is daar geschikt voor? Het ERP-systeem dat Blisss implementeert bij bedrijven is Microsoft Dynamics 365 Business Central. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Business Central binnen jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.  


Geplaatst op