Vacature Power BI Consultant

Als Power BI consultant ben je verantwoordelijk voor alle interne en externe Power BI rapportages en draag je verantwoordelijkheid voor alle interne- en externe communicatie omtrent Power BI vraagstukken.

Bedrijfsprofiel Blisss Software

Onze medewerkers vinden, samen met de klant, de juiste balans tussen organiseren en automatiseren. Ons streven is om telkens weer verrassend simpele en zeer effectieve software oplossingen te maken. De klanten van Blisss zijn vooral groothandels, productiebedrijven, overheidsinstellingen en zakelijke dienstverleners. Blisss bestaat uit twee takken van sport: ERP (met de focus op Microsoft Dynamics NAV) en App ontwikkeling (met de focus op apps voor commercie). Voor de ERP afdeling zijn we op zoek naar een Power BI consultant om ons team te versterken. 

Een prettige werkomgeving, plezier in je werk en goede prestaties staan bij ons hoog in het vaandel. Je wordt onderdeel van een relatief jong team: het gros van de medewerkers is onder de 30 jaar. Vaak zijn er op meerdere avonden per maand activiteiten gepland om samen te sporten, gamen of borrelen. We willen in de komende 3 jaren groeien naar een uiterst professioneel team van ongeveer 50 medewerkers.

Functie omschrijving

Als je als Power BI consultant bij ons komt werken dan zul je het leuk vinden om:

 • Samen met de klant te ontdekken waar hun behoeftes liggen.
 • Door te vragen en goede discussies te voeren over de gewenste rapportages.
 • Te bepalen met welke oplossing hij of zij het meest geholpen is.
 • Complexe rapportagevraagstukken op te lossen.
 • De schakel te zijn tussen de klant en de mogelijkheden van Power BI.
 • Het maximale uit Power BI te halen.
 • Klanttrainingen in Power BI te geven.
 • Up-to-date te blijven over de nieuwste ontwikkelen op BI gebied.
 • Zelf je tijd in te delen en zelf verantwoordelijk te zijn voor de deadlines die je met klanten en collega’s afspreekt.

Functie eisen en salarisindicatie

Natuurlijk is het fijn als je al ervaring hebt met Microsoft Power BI en Microsoft Dynamics NAV en een perfecte opleiding hebt genoten. Het is ons duidelijk dat dit lang niet altijd mogelijk is. Daarom hebben wij enkele richtlijnen opgesteld, maar is het zeker geen probleem als je niet geheel aan deze richtlijnen voldoet:

 • Opleiding op minimaal HBO niveau (bijv. bedrijfskundige informatica, informatica).
 • Ervaring met Microsoft Power BI  en Dynamics NAV is een absolute pré. Als je dat niet hebt, dan is het fijn als je ervaring hebt met een ander ERP pakket (bijvoorbeeld SAP, Oracle of Exact).
 • Je beschikt over creatieve en analytische vaardigheden en bent communicatief
  sterk zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je staat sterk in je schoenen en bent een echte teamspeler.
 • Je bent sociaal vaardig en kunt goed overweg met zowel functionele- als
  technische mensen om zodoende een goede vertaalslag te kunnen maken naar de gewenste klantoplossing.

De vacature is in eerste instantie voor 32 uur – 40 uur (in onderling overleg af te stemmen). Salaris is marktconform en afhankelijk van opleiding en ervaring.

Een voorbeeld week uit het leven van een Power BI consultant

Een week van de Power BI consultant kan er als volgt uitzien:

Maandag is overlegdag. Op maandag start je de week met de wekelijkse stand-up en vertel je aan je collega’s wat je vorige week gerealiseerd hebt, waar je het meest tevreden op terugkijkt en waar je uitdagingen liggen. Aansluitend staat er een intern projectoverleg gepland waarin jij de status van een klant specifiek Power BI rapport verder toelicht. Dezelfde ochtend staat een tweede overleg met een functioneel consultant gepland. De consultant heeft tijdens een klantbezoek een verzoek voor een complex rapport met productiedata ontvangen en draagt dit tijdens het overleg over. Na het overleg neem je direct telefonisch contact op met de klant om een afspraak te maken om op locatie bij de klant het productierapport in detail te bespreken. De rest van de maandag werk je aan de week- en maandrapportages voor het MT.

Dinsdag is ‘supportdag’ en pak je alle openstaande vragen op die er over bestaande klantrapportages zijn. Daarnaast werk je aan de verbetering en uitbreiding van onze eigen bestaande Power BI dashboards. Dit zijn dashboards die het MT en de directie gebruiken voor de sturing van Blisss.

Woensdag is klantdag. Woensdagochtend staat een afspraak bij de klant gepland en ga je in detail de wensen van de klant bespreken. Hierbij ga je grondig te werk en zorg je ervoor dat je 100% duidelijk hebt wat de klant precies wil bereiken met het rapport en hoe het rapport eruit dient te zien. Woensdagmiddag werk je het gesprek verder uit en stuur je de klant een functionele beschrijving inclusief onderbouwde prijsopgave voor het gewenste rapport.

Donderdag is ontwikkeldag. Op donderdag houd je je bezig met de ontwikkeling van
nieuwe rapportages. Je neemt telefonisch contact op met de klant om de toegestuurde beschrijving en prijsopgave te bespreken. De rest van de dag ben je aan het ontwikkelen en online video’s en blogs aan het bestuderen om nieuwe Power BI functies te leren.

Vrijdag is wederom een klantdag. Veel klanten vinden het prettig als jij ook op locatie van de klant werkt, zodat er korte lijnen zijn voor de communicatie over de specifieke wensen.

Word jij onze nieuwe collega?

Wil jij werken bij één van de tofste bedrijven in de hele wereld? Laat dan van je horen!
Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

Contactformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jouw toekomstige collega's

Dirko Wijers

Directeur

Dave Roersch

Project Coördinator

Jasper Nieuwenhuis

Projectleider

Janneke Stiphout

Projectleider

Joost van den Tillaar

Projectleider

Chris Tolkamp

Financiële administratie

Roy Arendsen

Adviseur

Nicky Jansen

Adviseur

Bart Lammers

Adviseur

Justin IJzendoorn

Manager binnendienst

Luuk Moerenhout

Commerciële binnendienst

Gerardo Petronilia

Ontwikkelaar

Kevin Rosendaal

Ontwikkelaar

Jeroen Westerhuis

Ontwikkelaar

Sef Boots

Ontwikkelaar

Tom Martena

Ontwikkelaar

Martijn van der Ploeg

Consultant

Sjors Palm

Consultant

Sanne Klaassen

Consultant

Lars Pelgrim

Consultant

Julien Lemmen

Consultant

Lynn Brands

Consultant

Jeroen Payens

Consultant

Jelle Tabois

Consultant

Jasper Corzaan

Consultant