Planning buitendienst

Met onze CRM app, de Salesflow, helpt u uw accountmanagers om hun eigen werk slim te organiseren en bij het maken van een efficiënte buitendienst planning.

Dankzij simpele planningsmodules, lukt het accountmanagers om meer klanten te bezoeken doordat zij efficiëntere routes rijden. Na de afspraak handelen zij de afspraak af door middel van 4 korte vragen. Door het beantwoorden van deze 4 vragen, wordt alle relevante commerciële informatie opgeslagen in de CRM app.

•   Efficiëntere routes                   •   Meer klantbezoeken                       •   Beter relatiebeheer

30 dagen gratis proberen

Het maken van een efficiënte buitendienst planning

Wij geloven in de combinatie van automatiseren en organiseren. Daarom leveren we niet alleen de software om de buitendienst planning te maken, maar ook de kennis om uw verkoopproces slim in te richten. 

De 3 S’en van Blisss staan voor: Stapsgewijs Samen Succesvol. ‘Stapsgewijs’ omdat we de implementatie van onze software in meerdere kleine stappen doen, in plaats van met een ‘big bang’. ‘Samen’ omdat we alle gebruikers actief betrekken bij deze implementatie en het gebruik van de software. Dit doen we onder anderen door middel van trainingen, video tutorials en gebruikersbijeenkomsten. ‘Succesvol’ omdat we het belangrijk vinden dat uw organisatie ook echt meetbaar beter gaat presteren.

Salesplanning per rayon

Dankzij de Salesflow kan er eenvoudig worden gefilterd welke (potentiële) klanten binnenkort bezocht dienen te worden in een bepaald rayon. Hierdoor kunt u de planning zo maken dat klanten in een bepaald rayon op dezelfde dag bezocht worden. Hiermee verminderd u onnodige reistijd en kilometers.

Klantinformatie overal bij de hand

Per afspraak is direct de informatie zichtbaar die nodig is om goed voorbereid een gesprek in te gaan. Met één druk op de knop zijn bijvoorbeeld de notities en verkoopkansen behorend bij de klant inzichtelijk. Door onze software ziet de buitendienst op de kaart (d.m.v. een Google Maps integratie) precies waar klanten zich bevinden.

Technische dienst

De Salesflow is ook zeer geschikt als uw bedrijf beschikt over een technische afdeling voor onderhoud of reparatie. Notities en taken die na afloop van een gesprek worden ingevoerd worden automatisch doorgeleid naar zowel de commerciële binnendienst als ook de technische dienst. Hiermee kan het hoofd van deze technische dienst direct de planning in orde maken voor zijn service monteurs.

Onze klanten over de Salesflow

Op dit moment maken er al veel bedrijven gebruik van de Salesflow. Zij delen hun ervaringen met de CRM app in het filmpje hiernaast. Ze vertellen hoe de app hen helpt om een efficiëntere buitendienst planning te maken en om hun verkoopproces te verbeteren.

“De Salesflow heeft één doel: nooit meer een verkoopkans missen.”

Laat mij ook zien hoe het werkt!

De 4 vragen in de Salesflow

Om een salesplanning te maken, beantwoordt u in de Salesflow 4 simpele vragen:

  1. Wat is de verwachte ordergrootte en de bijbehorende slagingskans?
  2. Welke gespreksnotities wilt u opslaan?
  3. Welke taken zijn er voor de vertegenwoordiger of de binnendienst?
  4. Wilt u een vervolgafspraak inplannen?

De antwoorden op deze vragen worden automatisch opgeslagen in de Salesflow, waarna de desbetreffende vertegenwoordiger zelf de salesplanning kan maken.

Rapportages vanuit de Salesflow

Naast de salesplanning krijgt u vanuit de Salesflow meerdere rapportages:
  1. Het dagrapport: dit rapport verschijnt elke ochtend in de inbox van de commercieel medewerkers. In het dagrapport worden alle antwoorden op de 4 vragen samengevat. Op basis van deze informatie kan de manager de vertegenwoordigers aansturen en voorzien van tips.
  2. Het weekrapport: dit rapport is een overzicht van alle actuele klantkansen van elke vertegenwoordiger. Op basis van dit rapport kan de binnendienst de planning of bezetting aanpassen omdat ze perfect weten welke opdrachten binnenkort zullen vallen.
  3. De maatwerkrapportages: de inhoud van deze rapportages bepaalt u zelf en u kunt deze rapportages op elk gewenst tijdstip genereren.d

Vraag een proefaccount aan

Bent u overtuigd van de toegevoegde waarde van onze planning tool? Vraag dan een proefaccount aan.
U kunt de tool dan 30 dagen gratis proberen, voordat u een definitieve beslissing hoeft te nemen. Wel zo prettig toch?

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.