Wat is een grossier?

Het doorverkopen van grote aantallen goederen, dat doet een grossier. Maten die vroeger veel gebruikt werden waren een dozijn, en een gros. een dozijn was 12 stuks, en een gros een dozijn x een dozijn, dus 144 stuks. een grossier was iemand die in grossen, dus grotere hoeveelheden handelde.

De grossier is daarom een groothandelsbedrijf met als doel om grote partijen goederen inkopen en deze als tussenhandelaar door te verkopen. De doorverkoop kan naar verschillende bedrijven denk hierbij aan detailhandelsbedrijven of horecabedrijven.  

Om alle data van de grossier vast te leggen en te visualiseren kan er gebruikt worden gemaakt van een ERP-systeem en Power BI. Met Microsoft Power BI wordt de realtime data gevisualiseerd in grafieken en rapporten. Dit kunnen meerdere rapporten zijn over de inkoop maar ook over de verkoop. Hierdoor kan de grossier al zijn KPI’s in kaart brengen.  

Maar waar komt deze data dan vandaan? Deze data komt voort uit een ERP-systeem. Met een ERP-systeem heb je al jouw data inzichtelijk en op één locatie. Maar welk ERP-systeem past het beste bij jouw groothandelsbedrijf? De ERP-software die Blisss implementeert bij grossiers is Microsoft Dynamics 365 Business Central. Met Business Central is het mogelijk om een naadloze koppeling te maken met Power BI. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op, we staan je graag te woord.  

 


Geplaatst op