Wat is Best of breed?

Best of breed (BOB) wordt gebruikt voor software die speciaal is ontwikkeld voor een bepaalde bedrijfsactiviteit, met als doel deze activiteit te optimaliseren. Dit kunnen bijvoorbeeld ontwikkelde applicaties zijn. Bij Best of breed kun je vervolgens de ontwikkelde oplossingen aan elkaar koppelen. Best of breed is dan ook niet te vergelijken met een ERP-systeem. Een ERP-systeem is namelijk zo ingericht dat het alle bedrijfsprocessen stroomlijnt. Het is al een all-in-one pakket opgebouwd uit allerlei modules. Daarentegen is het bij een ERP-systeem ook mogelijk om apart maatwerk te bouwen dat aansluit op het ERP-systeem. Maar vanuit de basis wil je gebruik maken van de standaard. 

Waarom best of breed? 

Er zijn verschillende redenen om voor een best of breed oplossing te kiezen. Zo is de eerste reden vaak de specialisatie. Als bedrijf zijnde weet je zeker dat de oplossing past bij één specifiek proces waar je problemen ervaart. Deze oplossing kan al eerder zijn ontwikkeld.  

Een andere reden voor best of breed is dat er geen ander maatwerk meer nodig is in. Althans, in de meeste gevallen is dat zo. Door een oplossing te gebruiken voor de meest specifieke bedrijfsactiviteit, is maatwerk vaak niet meer nodig.   

Tot slot is de return on investment (ROI) een belangrijk onderdeel bij de keuze voor een software oplossing. Want wie wil nou niet zo snel mogelijk zijn investering terugverdienen? Bij een best of breed oplossing heb je een snelle ROI. Dit komt doordat je de oplossing snel kan gaan gebruiken en de oplossing brengt lagere kosten met zich mee. Ideaal toch? 

Best of breed & Blisss 

Blisss heeft geen Best of breed oplossingen wat het kan leveren. Zoals gezegd implementeren wij ERP bij bedrijven. Daarbij wordt automatisch vanuit de standaard uitgegaan. Uiteraard als jij een hele specifieke oplossing nodig hebt voor een bedrijfsproces en dit niet ondervangen kan worden met de functionaliteiten uit ons ERP-pakket dan is het altijd mogelijk om te kijken of we maatwerk kunnen bouwen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.  

 


Geplaatst op