Business Central: Waarom kiezen voor een volledig Cloud gebaseerd ERP-systeem?

Waarom is Business Central de juiste ERP-oplossing?

Met Microsoft als softwareproducent kan het vrijwel niet misgaan. Business Central is niet voor niks een internationaal product. Momenteel zijn er veel land specifieke productlokalisaties. Elk jaar komen er nieuwe productlokalisaties bij, deze worden rechtstreeks beheerd door Microsoft, of door Microsoftpartners.

Microsoft is altijd actief bezig met het ERP-pakket, het zorgt voor updates op verschillende gebieden zoals de beveiliging en de functionaliteiten. Business Central is zo gecreëerd dat het een maximumlevel toestaat van integraties tussen bedrijfsprocessen en bedrijfssoftware. Het systeem voldoet aan de regelgeving en kan aangepast worden via e-extensies (APP’s).

Voordelen werken in de Cloud

  • Door in de Cloud te werken is er geen hardware meer nodig, zo ook geen hardware-onderhoud. Microsoft zorgt ervaar dat de hardware (deze is van Microsoft) wordt bijgewerkt met de nieuwste technologieën.
  • Zoals hierboven al is genoemd maakt Microsoft altijd gebruik van de nieuwste technologieën. Deze technologieën zijn door Microsoft beschikbaar gesteld, zowel bedoeld voor het platform, de applicaties en de diensten. Door continue gebruik te maken van de nieuwste technologieën wordt het ERP-systeem nooit oud.
  • Een belangrijk onderdeel van werken in de Cloud is de beveiliging. Het systeem met mogelijk gevoelige bedrijfsinformatie moet simpelweg zeer goed beveiligd zijn. Om die reden is het ERP-systeem AVG ondersteund, met het maximale aan cyberbeveiligingssystemen.
  • Altijd snel en overal te werk gaan? Dat kan alleen met een Cloud gebaseerd ERP-systeem. Met een lokaal systeem (on-premise) moet het eerst geïnstalleerd en geconfigureerd worden. Met een Cloud gebaseerd systeem is het systeem al snel beschikbaar voor gebruik.
  • Integratie met volledige Microsoft applicaties en services. Door te kiezen voor Business Central profiteer je ook van de overige applicaties en diensten van Microsoft. Met enkel een login heb je al toegang tot alle systemen zoals Power Apps, Power BI en Teams.

Kosten voor een Cloud gebaseerde ERP-oplossing

  • Door te kiezen voor werken in de Cloud bespaar je op kosten. Zo betaal je geen kosten voor het IT-personeel. Ook betaal je geen onderhoudskosten, zoals hardware-onderhoud.
  • Een deel van de kosten die wel gemaakt worden zijn identiek aan die van een on-premise installatie. Denk hierbij aan gebruikerstraining voor jouw eigen personeel. Het personeel zal veelvoudig te maken krijgen met het systeem, en daarvoor is een goede kennis van het systeem een vereiste.
  • De tijd die nodig is om de ERP-oplossing in zijn geheel op te zetten brengen natuurlijk ook kosten met zich mee.
  • De kosten die alleen van toepassing zijn op een Cloud gebaseerde ERP-oplossing zijn de abonnementskosten.

Verschil tussen on-premise en werken in de Cloud

 


Geplaatst op