Hoe geef je jouw klant altijd direct de juiste informatie?

Als groothandel of productiebedrijf wil je altijd inzicht hebben in relevante data. Met name als je een klant aan de lijn hebt. Het is erg vervelend als je moet zeggen dat je er later op terugkomt omdat je de juiste gegevens niet direct in het systeem kunt vinden. Er zijn veel verschillende schermen en knoppen in een ERP-systeem. Je kunt daarom al gauw het overzicht kwijtraken terwijl je iemand aan de andere kant van de lijn hebt.

In een oogopslag toegang tot relevante informatie

Niet alleen in gesprek met een klant, ook als je ’s ochtends je laptop openklapt wil je in één keer zien wat de actuele stand van zaken is. En dat geldt niet alleen voor jou. Een collega van de financiële administratie wil bijvoorbeeld in een oogopslag zien hoeveel facturen er nog openstaan. De sales collega wil graag de omzet van de dag ervoor en de targets voor vandaag weten. De collega van de afdeling inkoop wil inzage in de voorraadcijfers om de leverbetrouwbaarheid te verhogen. Kortom, iedere medewerker in jouw organisatie wil zonder poespas direct toegang tot informatie die voor hem of haar relevant is. Het verklaart waarom een ERP-systeem zo veelomvattend is en soms op een doolhof kan lijken.

Je kunt de veelomvattendheid en complexiteit voor een groot gedeelte ondervangen door het juiste ERP-systeem te selecteren. Blisss heeft een interessant Whitepaper: Van bedrijfsproces naar het juiste ERP-pakket. Hierin leggen we stap voor stap uit hoe je kiest voor een ERP-pakket dat bij jouw bedrijf past.

Bij Blisss helpen we bedrijven bij het implementeren van Microsoft Dynamics 365 Business Central. Als jij de juiste ERP-software voor jouw bedrijf hebt gevonden, dan is het zaak om jouw ERP-systeem goed in te richten.

Zo richt je jouw ERP-systeem overzichtelijk in

Het is belangrijk dat het ERP-systeem voor iedere gebruiker goed wordt ingericht. Dat doe je door:

    1. Relevante filters in het systeem te implementeren. Denk hierbij aan filters voor landen, verkopers of afdelingen.
    2. Ontwerp en personaliseer rollen. Zorg dat collega’s op basis van hun functie in de organisatie kunnen selecteren welke informatie wel en niet op hun openingsscherm verschijnt.
    3. Maak data visueel met een goede rapportage software. Microsoft Power BI is bijvoorbeeld één van de bekende en betere rapportage software. Goede rapportage software verzamelt en combineert alle data uit verschillende bronnen in de organisatie (Excel sheets, het ERP-systeem, Google Analytics) en geeft nieuwe inzichten. Zo kunnen management en medewerkers beslissingen maken op basis van gecombineerde feiten. Dit soort informatie was voorheen niet beschikbaar omdat het allemaal losse systemen waren.

Worstel jij met het huidige ERP-systeem of staat het kiezen van het juiste ERP-systeem hoog op de agenda? Team Blisss staat voor jou klaar. Neem contact op via info@blisss.nl of bel 024 3737968. En vergeet ons Whitepaper: Van bedrijfsproces naar het juiste ERP-pakket niet te downloaden. Het staat boordevol nuttige informatie.

Nieuwsoverzicht

Geplaatst op