Grafische planningstool

Planning is key

Als productiebedrijf wil je graag optimaal gebruikmaken van jouw resources. Denk bijvoorbeeld aan jouw medewerkers en de machines die er uiteindelijk voor zorgen dat er producten van de band afrollen. Om dat te realiseren is het gebruikmaken van een goede planningstool essentieel.

In Microsoft Dynamics 365 Business Central heb je ook zeker de optie om te plannen. Alleen zie je hier niet goed hoe de orders op elkaar aansluiten. Het ontbreekt aan een duidelijk overzicht waar je direct ziet welke orders zijn ingepland en voor welke machines.

planningstool productie

Met een grafische planningstool hebben jouw productiemedewerkers een veel beter overzicht doordat het visueel een duidelijker beeld van de huidige situatie weergeeft. Je kunt het een beetje vergelijken met Microsoft Power BI. In principe staat alle data in het ERP-systeem en kun je op basis daarvan ook rapportages opstellen. Alleen door gebruik te maken van Microsoft Power BI maak je al die data veel levendiger in een visueel dashboard. Het is makkelijk in gebruik en je doet veel sneller relevante inzichten op waarop je kunt sturen.

Jouw productiemedewerkers kunnen voortaan veel makkelijker orders plannen of wijzigingen doorvoeren. Zo zijn ze in staat ervoor te zorgen dat de planning netjes op elkaar aansluit en er niet onnodig een machine 2 uur blijft stilstaat. Bij Blisss komen we graag met jou in gesprek om te kijken of een grafische planningstool een meerwaarde kan zijn in jouw productiehal.

Vragen over onze grafische planningstool?