ERP van Microsoft favoriet bij het MKB, Cloud zet trend door

Uit een nieuw onderzoek van Smart Profile is gebleken dat steeds meer bedrijven kiezen voor ERP software van Microsoft. In het segment van 50 tot 250 werknemers maakt 82% van de bedrijven gebruik van ERP software. Hierbij is Microsoft marktleider met een aandeel van 23%. SAP blijft de algehele marktleider met ruim 30%.

Aandeel ERP-leveranciers
Zoals gezegd blijft SAP marktleider in Nederland op ERP-gebied. Microsoft volgt op gepaste afstand met bijna 19%. Exact completeert de top 3 met bijna 13%. Tussen de verschillende ERP-leveranciers is een duidelijk onderscheid te zien in waar zij het grootste marktaandeel bezitten. SAP doet het vooral goed bij de grotere bedrijven, Afas in het publieke domein en Microsoft in het MKB.

Hosting
Wat betreft de hosting van ERP systemen zien we vooral groei van ERP in de cloud. Echter hosten de meeste bedrijven hun ERP nog op eigen locatie, al is dit wel dalende (60%). Hosted volgt met bijna 30% en bijna 18% kiest voor ERP in de cloud. Microsoft speelt hierop in met de continue ontwikkeling van Microsoft 365 Business Central Cloud.

ERP-gebruik per sector
Het ERP-gebruik per sector laat zien dat de maakindustrie (productie), groothandel en detailhandel het meest gebruik maakt van een ERP-systeem. In de maakindustrie maakt maar liefst 93,5% gebruik van een ERP-systeem. O.a met het gebruik van een ERP-systeem van Blisss. In de gezondheid, onderwijs en overheid wordt het minst gebruikt maakt van ERP.

sector erp

BRON: Computable – Suzanne Martens (onderzoek Smart Profile)

 

Nieuwsoverzicht

Geplaatst op