Digitaliseren met Microsoft Teams in no-time!

6 Tips om je op weg te helpen

De overheidsmaatregelen liegen er niet om: het wordt ons verzocht zo veel mogelijk sociaal contact te vermijden. Dit betekent dat we niet meer fysiek kunnen afspreken en dat veel van onze werkzaamheden online zullen moeten plaatsvinden. Digitaal werken lijkt voor veel bedrijven vanzelfsprekend maar niet alle bedrijven hebben weet van de mogelijkheden. In deze blog informeren wij over het digitaliseren met Microsoft Teams en geven we je 6 gebruikerstips!

Microsoft Teams

Grote kans dat je het een dezer dagen vaker langs ziet komen: Microsoft Teams. Deze applicatie vormt steeds vaker het hart van een organisatie als het gaat om het digitaal communiceren en samenwerking intern en extern. Microsoft Teams maakt het mogelijk te (video) bellen, chatten én real-time samen te werken op één platfor. Het biedt bovendien een samenkomst van alle andere Microsoft applicaties, zoals Word, PowerPoint, Excel, OneNote en Planner. Met Microsoft Teams kun je nu gratis starten. Hoe dit moet lees je hier.

Tip #1 Gebruik kanalen voor overzicht

Microsoft Teams is bij uitstek een applicatie die onnodige mailtjes doet voorkomen. Je kunt namelijk gewoon met elkaar chatten. Chatten in Microsoft Teams kan persoonlijk en kan via kanalen. Toen wij ooit begonnen met Microsoft Teams stuurden we veel informatie in één algemeen kanaal, maar door het toenemende gebruik was dit na verloop van tijd nog moeilijk te overzien. Ons advies is dus om per project, afdeling of team een apart kanaal te maken; zo gebruik je de applicatie namelijk overzichtelijk.

microsoft teams kanalen

Tip #2 Tabbladen om gecentraliseerd samen te werken

Binnen ieder kanaal is er de mogelijkheid tabbladen aan te maken waarin je hulpprogramma’s en services kan stoppen. Zo kun je hier vanuit de standaard documentatie beheren, gemakkelijk notities maken én koppelen met apps binnen en buiten het Microsoft platform. Zo kun je samenwerken in Excel worksheets, Powerpoint presentaties, Power BI visualisaties vertonen en bijvoorbeeld koppelen met nieuwsupdates van belangrijke websites.

Microsoft Teams tabbladen

Tip #3 (Video) bellen voor persoonlijk contact

Persoonlijk contact is in de zakelijke wereld essentieel. Met Microsoft Teams kun je dit bereiken door te (video) bellen. De technologie is daar bij ontwikkelt om je een uitstekende ervaring te bieden. Zo kun je door middel van Teams Echo je spraakvolume testen, je achtergrond wazig maken en met Artificial Intelligence Whiteboard herkenning toevoegen. Bovendien kun je met deze tips zorgen voor een optimale ervaring met videobellen.

Microsoft Teams videobellen

Tip #4 Maak gebruik van sneltoetsen

Naast digitalisering richt Microsoft Teams zich ook op productiviteit. Dit kun je behalen door kanalen, tabbladen etc. aan te maken. Maar, hoe werk je nu nóg productiever in een applicatie die al gericht is op productiviteit? Eenvoudig: maak gebruik van de sneltoetsen. Met deze toetsen is het gemakkelijk snel te navigeren, berichten te sturen en te vergaderen.

Tip #5 Maak afspraken vanuit Microsoft Teams

Microsoft Teams is gekoppeld met Outlook. Dit betekent dat je vanuit Microsoft Teams je agenda in kan zien en direct een vergadering kan organiseren. Bovendien kun je ook de agenda’s van collega’s in zien zodat je precies weet wanneer er een mogelijkheid is om af te spreken. Op die manier hoeft je niet over te schakelen naar een andere applicatie. Super handig!

Tip #6 Werk altijd en overal

Microsoft Teams is overal te gebruiken. Of het nu via je browser is, een lokale applicatie of op je mobiel. Daar bij biedt het op ieder platform dezelfde functionaliteit. Je kunt dus gewoon blijven chatten, videobellen en samenwerken in de kanalen. Super handig toch?

Wil je meer weten over digitaliseren met Microsoft Teams? Kijk dan ons webinar hier terug of neem contact met ons op voor ondersteuning.

Nieuwsoverzicht

Geplaatst op