De AppSource: wat is het precies en hoe gebruik je het?

Applicaties in de Play en App Store te vinden zijn, hebben twee dingen gemeen: Ten eerste zijn ze relatief makkelijk te downloaden en installeren en vervolgens voegen ze direct functionaliteiten voor een mobiel apparaat toe.

De Microsoft AppSource is dé applicatie marktplaats voor: webapplicaties, de Dynamics- en Office 365 suite én Power BI. In feite kunnen deze applicaties alles omvatten: het kunnen integraties zijn met andere producten, maar het kunnen ook branche specifieke oplossingen zijn zoals barcode-scanning of een grafische planning (voor productie). Op deze manier is maatwerk die NAV gebruikers kenden verder gestandaardiseerd, maar nog steeds mogelijk!

Het voordeel

De AppSource is een (nieuwe) belangrijke steunpilaar voor de Dynamics Community. Het brengt namelijk een gecontroleerde en gecentraliseerde plek voor extra modules die functionaliteiten van de standaard kunnen uitbreiden. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 1.000 Microsoft Dynamics 365 applicaties opgenomen.

Deze zijn onderverdeeld in:

  • Business Central: 193
  • Finance & Operations: 285
  • Customer Engagement (sales, customer service, friend service en PSA): 545

Business Central is de nieuwste mogelijkheid binnen de AppSource, waardoor deze is voorzien van het minst aantal applicaties. Echter is het aantal applicaties sterk groeiende. Veel softwareleveranciers zijn namelijk constant bezig om producten naar de Cloud te brengen.

Waar vind ik de AppSource?

De AppSource is via deze link te benaderen. Als je eenmaal op de AppSource bent, kun je filteren op categorie, industrie en product. Ben je op zoek naar een specifieke applicatie, dan kun je gebruik maken van de zoekbalk. Voer simpelweg je zoekcriteria in en krijg direct alle relevante resultaten in beeld.

Elke app heeft een button met ‘gratis proeftijd’. Als er op deze button geklikt wordt, krijg je óf een directe download, óf je wordt doorverwezen naar de website van de ontwikkelaar. Deze zal je vervolgens helpen met het downloaden van de applicatie.

Nieuwsoverzicht

Geplaatst op