Online CRM systeem kopen? Dit zijn de 2 allergrootste voordelen

Het klinkt u waarschijnlijk bekend in de oren: u bent verantwoordelijk voor de verkoop en pakt dit al een aantal jaar hetzelfde aan. Potentiële klanten benaderen, goed contact houden met bestaande klanten en het allerbelangrijkst: omzet binnenhalen.

Toch is het met de jaren steeds moeilijker geworden om alles overzichtelijk te houden. Steeds meer klanten. Steeds meer prospects. En dan moet u ook nog eens een verkoopteam aansturen. Het is eigenlijk niet meer bij te houden. Uw overzicht is weg en dat frustreert.

Een online CRM systeem biedt op dat moment uitkomst. Alles overzichtelijk op een rijtje. Alles uit het hoofd, in het systeem. Maar wat zijn nu precies de voordelen als u een online CRM-systeem koopt? En hoe kunt u met het CRM systeem van Blisss direct van deze voordelen profiteren?

Wat zijn de voordelen van een online CRM systeem?

1. Op ieder moment inzicht in alle klantinformatie

Een blaadje met klantinformatie raakt gemakkelijk kwijt. Een Excel-bestand verdwijnt al snel in de krochten van iemands laptop. Daar heeft u met een online CRM systeem geen last meer van. Iedereen die toegang heeft, kan namelijk overal en op ieder moment bij de benodigde klantinformatie: contactgegevens, eerdere aankopen, gespreksverslagen. Ga zo maar door.

Met een online CRM systeem hoeft u niet eerst uw laptop open te klappen voordat u aan de gang kan. Online CRM systemen zijn namelijk ook te gebruiken via tablet en smartphone. Dit is bijvoorbeeld erg handig als u voor de deur bij een klant staat en iets vergeten bent. Even snel opzoeken, en u bent klaar voor de afspraak.

planning buitendienst

salesview

2. Altijd zicht op de actuele cijfers

Heeft u als manager zelf ooit een salesrapportage in elkaar moeten knutselen? Dan weet u hoe vervelend dat is. Al die verschillende cijfers. Al die lastige berekeningen. En dan zijn er altijd nog een aantal cijfers die missen.

Met een online CRM systeem is dat probleem verleden tijd. U ziet ieder moment van de dag welke leads er zijn binnengekomen, welke deals er nog kunnen vallen en hoeveel omzet er is gemaakt. Dat is heerlijk. Want als resultaatgerichte salesprofessional wilt u na een goede deal direct zien wat u aan omzet heeft binnengehaald. En of u uw maanddoel al heeft behaald. Is dat het geval? Dan geeft dat een kick om nóg meer deals te scoren.

Ook handig: u draait met een online CRM systeem heel gemakkelijk rapportages. Zo heeft u met één klik een sterke visuele presentatie van de cijfers.

De Salesflow van Blisss: online CRM systeem voor verkoper én manager

Wilt u graag een online CRM systeem kopen? Kies dan voor de Salesflow van Blisss. Een eenvoudig online CRM systeem waarmee u direct profiteert van de allergrootste voordelen die een CRM-systeem te bieden heeft: een mobiele app waarmee uw verkopers op ieder moment bij alle klantinformatie kunnen. En overzichtelijke salesrapportages voor u als leidinggevende. Zo besparen uw verkopers tijd en krijgt u het zicht op de cijfers weer terug.

Wat kost de Salesflow? 

saleskoffer

Meedenken met klanten zoals geen ander dat doet

Beginnen met een CRM systeem; misschien klinkt dat voor uw verkopers als iets spannends. Ze hebben er nog nooit eerder mee gewerkt. Of ze hebben eerder met een CRM systeem gewerkt dat zó groot en complex was, dat ze amper begrepen hoe ze het moesten gebruiken. Het is dus eigenlijk niet zo gek dat uw vertegenwoordigers er een beetje tegenop kijken. Wij nemen die twijfel bij uw verkopers weg.

We helpen u ervoor te zorgen dat alle medewerkers gebruik gaan maken van het CRM systeem. We geven bijvoorbeeld een training bij u op locatie, sluiten aan bij uw verkoopoverleg en komen periodiek langs om vragen van uw verkopers te beantwoorden.  Zo gaan niet alleen de jonge verkopers op een goede manier met het CRM-systeem aan de slag, maar ook oudere verkopers met wat minder kennis van software en smartphones.

Anderen over de salesflow

‘’Door de Salesflow hebben we per klant goed in kaart wat er speelt en welke verkoopkansen er ontstaan. Verkoopkansen kunnen ze direct invullen en direct noteren. Zo houd je het overzichtelijk en vergeet je minder snel dingen’’

Ewoud Buist – Rayon manager verkoop bij GroeNoord

Wat zijn de kosten van de Salesflow?