Hoe ziet Industrie 4.0 er in de praktijk uit?
In onze vorige blog gaven we je al een korte introductie over industrie 4.0. Deze week laten we je graag zien hoe deze nieuwste technologieën in de praktijk worden toepast en wat de rol van ERP hierin is. We nemen je mee aan de hand van een voorbeeld.
Geautomatiseerde schoenen
Vind jij het als klant een gedoe om aan de juiste schoenen te komen? In industrie 4.0 zien wij het al voor ons dat een productiebedrijf van schoenen hun productieprocessen slimmer inrichten met drones, robots en 3D printers. Met als resultaat dat ze autonoom producten 24/7 kunnen maken en leveren. En de klanten? Die staan centraal in dit proces en worden zelfs betrokken bij de productie.
Met behulp van ‘augmented reality’ software kunnen ze via internet hun schoenmaat, de schoenkleur en type veters bepalen. Het internet stuurt vervolgens de bestelling naar de producent. De digitale bestelling wordt vertaald naar commando’s voor de productiecomputer (lees: 3D printers) van de producent.
3D-printers vervaardigen vervolgens de schoen. Na de fabricage wordt de schoen opgepikt door een drone en verplaatst naar de inpakstations waar een robot de laatste hand legt aan het inpakken en het product op de magazijnrobot laat vallen waarbij het naar de container wordt verplaatst voor de gevraagde bezorgdienst.
ERP – spin in het web
Een ERP-systeem is heel vaak de spin in het web bij het produceren van producten. Je kunt ERP ook wel een ‘keten-applicatie’ noemen. Alle ingrediënten om een product te kopen, te bestellen, te maken, te leveren en te betalen zijn aanwezig. ERP systemen kunnen als geen ander worden gekoppeld met andere systemen zoals deze in gebruik zijn bij producenten.
Dit betekent dat het ERP-systeem grote hoeveelheden data moet kunnen verwerken. Deze Dit wordt opgeslagen in betrouwbare, veilige en schaalbare databases.
ERP & Cloud
Moderne ERP-systemen hebben een cloud-infrastructuur. Leveranciers hiervan nemen de hele infrastructurele zorg over van de klant met betrekking tot beheer en onderhoud. Data kan vanuit meerdere productielocaties worden verzameld en centraal worden opgeslagen. Veiligheid van data staat steeds voorop.
Een modern en bewezen ERP-systeem dat specifiek ontwikkeld is als cloud-platform, is Microsoft Dynamics 365 Business Central. Gartner, een toonaangevend onafhankelijk onderzoeksbedrijf, roept Microsoft Dynamics 365 uit tot ‘Visionary’ in het Magic Quadrant 2020 voor Cloud ERP voor productgerichte ondernemingen.
Microsoft Dynamics 365 Business Central stelt producenten in staat om met behulp van een geïntegreerd cloud platform hun producten beter, sneller en klantgerichter te maken. Door gebruik te maken van dit ERP-systeem zullen producenten minder fouten maken, verspillingen tegengaan en de klant een betere ervaring bieden.
Wil je meer weten welke voordelen dit ERP-systeem voor jouw productiebedrijf biedt? Plan vrijblijvend een (online) demo.
Op deze manier neem je een voorsprong op je concurrent en dus op jouw toekomst van jouw bedrijf.
NieuwsoverzichtGeplaatst op