Wat zijn de verschillen tussen Finance and Supply Chain Management en Business Central?

Ben jij op zoek naar een nieuw ERP-systeem voor jouw bedrijf om mee te werken en weet je al zeker dat je wilt kiezen voor een oplossing van Microsoft? In dat geval kom je er al snel achter dat Microsoft 2 pakketten heeft waar je uit kan kiezen. Microsoft Dynamics 365 Business Central (voorheen Navision) en Microsoft Dynamics Finance and Supply Chain Management vallen onder de vlag van Microsoft. Wij kunnen ons goed voorstellen dat jij je afvraagt welk pakket van Microsoft het meest geschikt is voor jouw bedrijf. De grootste verschillen lichten we in onderstaande video toe. Liever lezen is natuurlijk ook mogelijk!

 

Focus op andere doelgroep

Het verschil zit hem vooral in de doelgroep waarop de 2 pakketten zich richten. F&O is de tegenhanger van SAP en met name bedoeld voor de grote enterprise bedrijven die al ervaring hebben met eerdere ERP-implementaties. Business Central richt zich voornamelijk op het MKB. Microsoft zelf zegt dat organisaties met tussen de 1-500 users doorgaans het beste kunnen kiezen voor Business Central en heb je meer dan 500 users is Finance and Supply Chain Management voor de hand liggend.

Mate van complexiteit

Inhoudelijk zijn er natuurlijk ook verschillen aan te wijzen. Finance and Supply Chain Management heeft veel meer functionaliteiten en staat erom bekend complexere processen te ondersteunen. Business Central daarentegen is met name heel erg goed in het ondersteunen van de basis processen (inkoop, verkoop, productie, service). Ook heb je bij Business Central vele add-ons waaruit je kan kiezen die aansluiten op de ERP-software en branchespecifieke uitdagingen. Lees je op deze pagina verder in op de mogelijkheden van Business Central en bekijk hier de mogelijkheden van Finance and Supply Chain Management . Om een beter beeld te krijgen of het pakket aansluit bij jouw processen is het altijd aan te raden om een demo van de software aan te vragen.

Conclusie

Doordat Finance and Supply Chain Management veel meer functionaliteiten in het pakket heeft ondergebracht zal je in de praktijk ook meer keuzes moeten maken. Normaal gesproken betekent dit een langere doorlooptijd van je ERP-implementatie. Logischerwijs vallen de implementatiekosten daarmee hoger uit.

Moet ik nu wanneer ik 501 gebruikers heb voor Finance and Supply Chain Management kiezen en wanneer ik er 20 heb voor Business Central kiezen?

Nee! Zo zwart-wit moet je het niet zien. Er zijn genoeg cases te bedenken waarbij je met veel users toch beter voor Business Central kan kiezen en andersom. Dit is erg afhankelijk van jouw huidige situatie en waar je in een aantal jaar naartoe wilt groeien als organisatie.

Wil je daar meer over weten? We helpen je graag op weg om de juiste keuze te maken. Neem contact met ons op via commercie@blisss.nl of bel ons op +31 24 203 6302


Geplaatst op