Efficiënt & effectief beheren van debiteuren met het Debiteurendashboard

Als bedrijf wil je facturen sturen naar klanten en het liefst zo snel mogelijk betaald krijgen. Helaas betalen klanten niet altijd binnen de gestelde termijn, wat negatieve gevolgen kan hebben voor de cashflow en het risico op niet-ontvangen betalingen kan vergroten. Het kost bedrijven veel tijd om achter openstaande bedragen aan te gaan. Je kunt het een beetje vergelijken met als je een tikkie (betaalverzoek via Whatsapp) stuurt naar een vriend voor een gezamenlijk uitje dat jullie hebben gehad. De vriend betaalt de tikkie niet binnen de gestelde termijn, en je moet meerdere keren contact opnemen om het geld alsnog te ontvangen. Dit kost tijd en energie die je liever aan andere dingen zou besteden, zo ook in de zakelijke sfeer!

Het Debiteurendashboard van Blisss

Gelukkig heeft Blisss het Debiteurendashboard ontwikkeld in Microsoft Power BI om bedrijven te helpen met dit proces. Het biedt een totaal overzicht van de debiteurenportefeuille, een kant-en-klare takenlijst en verbeterde klantrelaties. Daarnaast kunnen trends worden herkend in het betalingsgedrag van klanten, wat kan helpen bij het vroegtijdig aankaarten van eventuele problemen.

zorg dat je klanten betalen en heb je debiteuren goed overzchtelijk in power bi

Voordelen van het Debiteurendashboard

  • Een totaal inzicht in de debiteurenportefeuille: Door gebruik te maken van het Power BI-dashboard kunnen bedrijven snel en eenvoudig zien welke betalingen er bij welke klanten openstaan, voor welke termijn. Deze gegevens worden real-time aangevuld, waardoor de gebruikers altijd kunnen uitgaan van de meest actuele informatie.
  • Een kant-en-klare takenlijst: Een functie in het Power BI-dashboard is de berekende bepaling van risico van het openstaande bedrag. Op basis van de hoogte van het bedrag, de termijn en het betalingsgedrag van de klant doet het dashboard een aanname of de openstaande betaling een risico vormt. Dit helpt de financiële afdeling door snel te kunnen zien welke openstaande bedragen de hoogte prioriteit genieten.
  • Verbeterde klantrelaties: Door kort op de bal te zitten bij openstaande betalingen, kan ook de reden achter de achterstallige betalingen achterhaald worden. Dit opent het gesprek om samen met de klant naar een passende oplossing te zoeken, voordat het opstaande bedrag steeds groter wordt en een conflict mogelijk escaleert.
  • Het herkennen van trends: Het Power BI-dashboard biedt de mogelijkheid om ook terug te kijken in de historische data. Hierin kunnen mogelijk trends herkend worden in het betalingsgedrag van klanten. Dit biedt de mogelijkheden om in een vroeg stadium het gesprek met de klant aan te gaan, wanneer de trend is dat betalingen steeds later binnenkomen. Een conclusie hieruit kan zijn om bijvoorbeeld het risico in openstaande orders bij een laat betalende klant in te perken, door geen grote orders meer aan te nemen.

 

Voor wie is het Debiteurendashboard interessant?

Het Debiteurendashboard is met name interessant voor bedrijven met een relatief groot aantal debiteuren en bij grote orders, waarbij het bedrijfsrisico van het niet-ontvangen van een betaling hoog is. Het kan worden toegepast in Navision of Business Central omgevingen, maar ook in andere ERP-systemen.

Het Debiteurendashboard van Blisss biedt bedrijven de mogelijkheid om hun debiteurenbeheer efficiënter en effectiever te maken. Het geeft een totaal overzicht van de debiteurenportefeuille, een kant-en-klare takenlijst en verbeterde klantrelaties. Neem bij interesse contact op met Blisss en ontdek de mogelijkheden voor het implementeren van het Debiteurendashboard in jouw bedrijf.

Nieuwsoverzicht

Geplaatst op