5 redenen om te upgraden naar Microsoft Dynamics 365 Business Central

Vorige week stonden we in deze video stil bij de nieuwe functionaliteiten van Microsoft Dynamics 365 Business Central. Maar waarom zou je een overstap naar deze applicatie overwegen als je werkt met Dynamics NAV? Volgende week geven we onder andere hier een webinar over (meld je hier aan!). In deze blog geven je alvast een sneak peak met alvast 5 redenen waarom upgraden het overwegen waard is…

  1. Werk vanuit je browser waar en wanneer je maar wil

Business Central is een zogeheten SaaS oplossing, waarbij via je via de browser toegang kan krijgen tot je volledige ERP systeem. Hierdoor hoeft er geen programma meer te worden geïnstalleerd en heb je geen eigen server meer nodig. Het maakt dus niet uit of je nou op je desktop, tablet of telefoon zit; zolang er een internetverbinding is kan je inloggen in je eigen Business Central omgeving.

  1. Maatwerk vormt geen belemmering meer voor een upgrade

Met de komst van Business Central heeft Microsoft een nieuwe manier geïntroduceerd van de manier waarop maatwerk kan worden gemaakt; namelijk extensies. Dit houdt in dat maatwerk niet langer wordt gemaakt als toevoeging aan de kern van je ERP systeem, maar als opzichzelfstaande extensie die koppelt aan je basis Business Central omgeving. Dit heeft als groot voordeel dat upgraden niet langer belemmerd wordt door maatwerk dat vaak na jaren sleutelen totaal is verweven met je ERP, waardoor veel ondernemers huiverig zijn om over te gaan naar een nieuwe versie. Als je eenmaal over bent naar BC kan een upgrade naar een nieuwe versie nu dus eenvoudig worden doorgevoerd en het maatwerk kan makkelijker mee doordat alles in één overzichtelijke extensie is ondergebracht. De upgrade van NAV naar BC is dus de laatste grote upgrade die je zal moeten doen.

  1. Doorlopende upgrades vanuit Microsoft

Microsoft heeft naast de grote updates waarbij de kern van Business Central van een update wordt voorzien ook maandelijkse upgrades waarbij kleinere zaken worden verbeterd en nieuwe features worden toegevoegd. Doordat Business Central vanuit de browser opereert en de volledige hosting door Microsoft wordt geleverd maak je zonder dat je er erg in hebt altijd gebruik van de laatste maandelijkse update. Zo zijn nieuwe functionaliteiten direct beschikbaar om je nog beter te kunnen helpen in je dagelijkse werkzaamheden.

  1. De Microsoft Appsource

Zoals bij punt 3 aangestipt wordt in Business Central je maatwerk ondergebracht in je eigen, overzichtelijke extensie. Nu kan het voorkomen dat een stuk maatwerk zo handig is, dat dit ook voor andere bedrijven interessant kan zijn. Microsoft heeft voor dit doel de Appsource in het leven geroepen. Je kan de Appsource vergelijken met de appstore op je mobiele telefoon, waar je applicaties (dus eigenlijk stukken maatwerk) van derden kan installeren. Inmiddels zitten er bijna 700 applicaties  voor Business Central op de Appsource (ten tijde van het schrijven van dit Blog) en dit aantal groeit nog steeds hard. Grote kans dat er een addon bij zit die voor jou interessant is en de meeste addons kan je vrijblijvend eerst uittesten alvorens je een licentie aanschaft.

  1. Nieuwe programmeeromgeving

Met de komst van Business Central stapt Microsoft af van het programmeren in C/AL (zoals in NAV) en wordt AL de ondersteunde programmeertaal. Concreet houdt dit in dat je niet meer in de basis van het ERP pakket kan komen, maar dat al het programmeerwerk koppelt aan de basis als zijnde een aparte extensie die koppelt aan je ERP omgeving. Dit maakt het veel makkelijker om bepaalde maatwerkdelen aan of uit te zetten of te vervangen; je hoeft hiervoor immers niet diep in de programmacode van Business Central te duiken.

Nieuwgierig geworden? Neem dan gerust contact op en laat je adviseren door een van onze consultants.

Nieuwsoverzicht

Geplaatst op