Productiever thuiswerken met behulp van onze 6 tips!

6 Tips voor een productieve en leuke thuiswerkdag!

Heel de wereld is momenteel in de ban van het corona virus. Veel ondernemers verkeren in zwaar weer, alle scholen zijn gesloten en de overheid roept op om zo veel mogelijk vanuit huis te werken. Wat nu?Iedereen zal zijn eigen draai moeten vinden in het werken vanuit huis. En de kans zit er na inmiddels al een aantal thuiswerkdagen in dat het ‘saai’ begint te worden. Daarom hebben we bij Blisss de volgende tips voor het productiever thuiswerken opgesteld, die we ook graag met de rest van de wereld delen!

 

Tip #1 Behoud je routines

De ‘automatische piloot’ helpt ons erbij om onze hersens niet over te belasten met de hoeveelheid prikkels. Let daarom bewust op:

  • Het uitvoeren van je gewoontes in de ochtend
  • Pauzes nemen en lunchen wanneer je dit gewend bent
  • Kleed je aan. Het dragen van kleding waarin je je energiek voelt bevorderd de productiviteit. Ga niet in je ochtendjas of huispak aan de slag!
  • Spreek een tijd af met jezelf, maar ook met je omgeving. Probeer hierin een vast ritme aan te houden

 

Tip #2 Werk in een ruimte waar je de werkdag kunt afsluiten.

Voor de aankomende tijd is het erg nuttig om een ruimte in te richten, speciaal voor je werkzaamheden. Zorg dat de ruimte waarin je ‘relaxed’ en de ruimte waarin je werkt gescheiden zijn. Zo ben je ook écht klaar wanneer je werkdag voorbij is.

Tip #3 Blijf in contact met anderen

Als mens hebben we nou eenmaal sociaal contact nodig. Werk je vanuit huis en is er verder niemand thuis, kan dit een negatief effect hebben op je productiviteit en je gemoedstoestand. Zorg ervoor dat je in contact blijft met collega’s, ook al is het niet altijd noodzakelijk. Door bijvoorbeeld te bellen (via Microsoft Teams bijvoorbeeld) in plaats van te chatten/mailen!

Organiseer een virtuele vrijdagmiddagborrel – ja het kan echt – voor je collega’s. Via Microsoft Teams kun je in groepsverband vergaderen, maar natuurlijk ook gezellig proosten op het weekend!

Tip #4 Kom buiten

Even weg van je werkplek om je benen te strekken en je hoofd te legen. Los van de huidige situatie is het goed om dagelijks een wandeling te maken. Het maakt thuiswerken een stuk productiever en aangenamer. Wandelen stimuleert de concentratie, creativiteit, geeft energie en draagt bij aan de algehele gezondheid.

Tip #5 Mini-breaks

Ga van je plek af. Sommige collega’s van ons kiezen ervoor om ieder uur te ‘planken’. Zorg dat je scherp blijft en maak je dag eventueel een kwartier langer.

Tip #6 Wissel je reistijd in voor bewegingstijd

Het is waarschijnlijk al opgevallen: je reistijd verdwijnt waardoor je veel meer tijd over hebt. Maak je werkdag net zo lang als voorheen maar gebruik extra pauzes voor beweging. Tip van een collega: Ga tussen de middag een uurtje sporten!

 

Nieuwsoverzicht

Geplaatst op