Training op de HAN University of Applied Sciences

De toekomstige gebruikers van software

Wat hebben studenten en software met elkaar gemeen? Ze ontwikkelen zich beiden in een rap tempo en worden alsmaar beter in hetgeen wat ze doen. Beiden zijn de toekomst! Het continu leren en toepassen is hierbij een vereiste. Training vinden we bij Blisss daarom cruciaal.

Veel studenten van nu zullen straks in het bedrijfsleven met ERP-software gaan werken. Daarom kunnen zij hier maar alvast beter goed op voorbereid zijn. Wij geven ze graag een beeld van wat er mogelijk is met de software en hoe dit in de praktijk eraan toegaat. Andersom ontvangen we van de jongere generatie genoeg nieuwe inzichten die wij weer kunnen gebruiken om de software te verbeteren.

Studenten werken op hun opleiding al vaker met de software van Microsoft. Denk aan Word, Excel of PowerPoint. Hierdoor zijn ze makkelijk in staat om snel te leren werken met de ERP-software Business Central.

In samenwerking met de HAN hebben wij in maart een training verzorgd. Het doel van de training was om de leerlingen een goed beeld te geven van de diversiteit en omvang van de inzet, mogelijkheden en autorisatie opties van een ERP-pakket als Business Central. De instructie van de ERP-processen werd aangevuld met ervaringen uit de praktijk vanuit het oogpunt van de implementatie consultant, projectleider en de uiteindelijke gebruikers van het ERP-pakket.

De studenten gaven aan dat de praktische invalshoek een goed beeld geeft van de impact en kansen van de implementatie van een ERP-pakket. Naast deze training nemen studenten van de HAN tijdens hun opleiding deel aan verschillende projecten. Vanuit Blisss participeren we ook in een aantal studentenprojecten. Dit zijn vraagstukken die betrekking hebben op ERP en BI. Wij zijn blij dat we dankzij onze samenwerking iets voor elkaar kunnen betekenen.

Ieder jaar hebben studenten ook de mogelijkheid om bij Blisss stage te lopen en ervaring op te doen in het werkveld. Studenten die een bedrijfskundige of financiële opleiding volgen kunnen dan ervaren hoe het is om consultant te zijn en adviseren onze klanten hoe ze met de software dienen te werken. Ook studenten die een IT-opleiding volgen hebben de mogelijkheid om te proeven hoe het is om als developer aan de slag te gaan. Zij leren dan te werken met de programmeertaal van Microsoft en leveren een bijdrage aan het verbeteren van de ERP-software. Ben of ken jij studenten die het leuk lijken om bij Blisss ervaring op te doen? Op Stages Werken bij Blisss is meer te lezen over de mogelijkheden.

Wij vinden het in ieder geval belangrijk om in contact te blijven met de jongere generatie. Onze toekomstige gebruikers of collega’s van de software!

Nieuwsoverzicht

Geplaatst op